familiefoto

Het wordt een jaarlijkse traditie hier op de blog … een terugblik op het afgelopen jaar.
2015 mag niet ontbreken, ’t was een goeike, een jaar zonder al te grote projecten, waarin grote dromen vorm kregen.

Loopgebied

Mijn loopjaar was nog beter dan 2014. Ik liep met 1737 km (exclusief wat ik morgen nog ga lopen) -niet significant- iets meer dan de 1735 km van 2014.

Ook was ik dit jaar sneller dan ooit. Met 5km op 00:23:02, een halve marathon op 1:46:53 en een marathon op 3:42:34sec
En het PR op de 10km van 0:46:27 dat van eind 2014 dateert, overtrof ik op 1 seconde na niet.

Een trailwedstrijd is er nog steeds niet van gekomen, ik heb altijd grote plannen, maar de gezinsagenda gooit altijd roet in het eten. Geen probleem … dat wordt dan een doel voor in 2016 (ik ben alvast ingeschreven voor Meerdaelwoudtrail)

Reisgebied

Er waren iets minder trips, maar daarom niet minder goed. Zo was er een super leuke skivakantie, een romantisch en sportief marathonweekend naar Parijs, een fietsvakantie met de mama en de zus naar Amsterdam,  de grote fietsvakantie met het gezin langs de Loire en de Atlantische Oceaan, een shortfiets (zoals in shortski) en Disneyland.

Minimalisme

Dit was ook het jaar dat ik volledig in de ban geraakte van het minimalisme.

Het was al een héle tijd aan het sluimeren, de rommel die ik niet meer kon verdragen, speelgoed waar ons huis mee vol staat en waarmee niet gespeeld wordt, 3 keer op korte tijd mijn kleerkast verhuizen en tot de conclusie komen dat ik super veel kleren heb maar 80% van de tijd, maar 20% draag.

En ik geraakte ook geïnspireerd door sommige artikels, zoals het stoppen met shoppen, enkele artikels van appelstien en de verwijziging naar de documentaire “overal spullen” ,door mijn vriendin Valerie en door het boek van Marie Kondo.

En ondertussen heb ik nog steeds veel te veel spullen, maar in mijn hoofd heb ik toch een klik gemaakt. Ik probeer dingen op te gebruiken, zorgen dat er minder binnenkomt dan dat er buiten gaat, wat ecologischer te leven (kleine verplaatsingen met de fiets doen enzo) en te investeren in ervaringen in plaats van in spullen.

Dromen waarmaken

Dit was ook het jaar van de grote dromen en knopen doorhakken. In juli 2016 vertrekken we voor 14 maand op fietsreis doorheen Europa, een droom die we gelukkig met héél het gezin delen.

Boeken

Ik las dit jaar 15 boeken waarin 1Q84 van Haruki Murakami en opgeruimd van Marie Kondo het meeste indruk maakten. De rest was vooral “easy reading” en ook niet het beste in zijn genre.

Huis

Moesten we geen plannen hebben gesmeed om er een jaar tussenuit te gaan, dan was hier ongetwijfeld meer in huis (en zeker in de tuin) gebeurd. Nu zijn we al zeer blij dat alles geschilderd geraakt is, voor het binnenschrijnwerk spraken we een schilder aan en daar zijn zeer content voor, ons huis heeft een enorme upgrade gekregen hierdoor.

Kinderen

De kinderen leerden eindelijk zwemmen. Liv ruilde het inline skaten in voor ropeskipping en ze begon aan een start2run en ze eindigde als een loopster die met haar 2 vingers in haar neus 5km loopt.
Vic startte in het eerste leerjaar en hij doet dat goed en graag. Verder is hij nog steeds in de ban van voetbal.
Beide kinderen zitten nu ook in de scouts, heerlijk is dat … een tijdsslot van 3u quality time met Bjeurn dat is vrijgekomen.

Muziek

Triest, ik neem me telkens voor om meer naar optredens te gaan, en dit jaar heb ik enkel Roosbeef gezien. En dan nog wel dankzij mijn zusje die me hierop verraste.

Bloggewijs

Van de berichten die ik dit jaar schreef lazen jullie het liefst de onderstaande. Een goede keus, al vind ik zelf, wat wil zeggen dat we op dezelfde lijn zitten.

en deze oude berichten doen het nog altijd goed
  1. Moderne nieuwjaarsbrief
  2. zakdoekendooshoes
  3. over koetjes, kalfjes en etiquette
  4. choco maken
  5. Mensen zonder kinderen beseffen dit niet

Het minst graag lazen jullie de wekelijkse marathonperikelen in aanloop naar de marathon van Parijs. Sorry, maar de nieuwe reeks naar aanloop van de marathon van Wenen blijft bestaan… die negeer je dan maar, ik beloof dat ik ook over andere dingen zal schrijven.

De conclusie

Voor 2015 wenste ik rust, en dat is gelukt. Ik kon het evenwicht bewaren door wat activiteiten te schrappen en ik slaagde er zelfs opnieuw in om tijd te vinden om het woon-werktraject terug met de fiets te doen.

2016 wordt echter het jaar van het avontuur … rust gaat op den duur ook maar vervelen !!!

In 2016 wens ik voor jullie allemaal enkele dromen die jullie kunnen waarmaken

veel liefs, Annelies

Zie ook
het rapport van 2014,
het rapport van 2013,
het rapport van 2012
Awoert 2011
Blogoverzicht van 2010
Balans 2009