Really-Though
2012 ging mijn jaar worden … een jaar van rust, geluk in de kleine dingen en zeker geen grote gebeurtenissen.
Want na de verbouwingen en verhuis die nog nipt in 2011 plaatsvond, was ik daar wel aan toe.

En inderdaad… geen baby’s, geen zwangerschappen, geen nieuw huis, geen nieuwe werkgevers, …   2012 gebeurde er inderdaad niets spectaculairs.
Maar ‘niets spectaculairs’ wil zeker niet zeggen dat 2012 niet goed was … integendeel zelfs.

De verbouwingen gaan traag maar zeker verder. Dit jaar schilderden we den beneden en plaatsten we hier en daar al plinten, legden we gras in onze tuin en plantten we klimop (die maar deels pakte), werd het hekwerk van de tuin terug geplaatst, werden er boven gordijnen gehangen, isoleerden we de kelder….

Als ik mezelf een jaar terug plaats merk ik ook dat de kinderen enorm geëvolueerd zijn.
Minder kuren, meer zelfstandigheid (soms kunnen ze zelfs al eens alleen spelen zonder entertainment van een volwassene), verstaanbaar en ontzettend grappig.
Mijn kinders zijn immers altijd nogal ‘druk’ een ‘aanwezig’ geweest, maar ik merk dat het de goede kant uitgaat.

Ook deden we buiten ons jaarlijks verlof ook nog enkele weekendjes. Zo was er centerparcs, een oudscoutsweekend, een fietsweekend, een weekend aan zee, een citytrip Amsterdam, een citytrip Gent en een weekend naar de Moeren. Ik verschiet ervan als ik dit nalees, het zal precies moeilijk zijn om dat volgend jaar te evenaren.

Op sportief vlak ben ik semi-content.
Ik liep 1058 km en fietstte 2589km. Mijn loopdoel van 1000km haalde ik met glans, maar ik hoopte toch om wat meer te fietsen, het woon-werkverkeer was minder dan vooropgesteld. Wat dan weer inhoudt dat er volgend jaar ruimte is voor verbetering.

Dit jaar was er ook tijd om te lezen. 32 boeken – al dan niet digitaal- passeerden de revue.
Ik ontspande me met de reeksen van Karin Slaughter en 50 tinten.
En las eens wat meer van eigen bodem. Elsschot, Brusselmans, Hemmerechts, Lanoye, Beerten, … konden me bekoren.
David Allen veranderde mijn leven met zijn ‘Getting Things Done’ … en neen, het is geen fase … dit is een blijver.
In goodreads gaf ik volgende boeken (die ik in het Nederlands las) 5 sterren. Room – Emma Donoghue, The Boy in the Striped Pyjamas – Johan Boyne en De eenzaamheid van de priemgetallen – Paolo Giordano.
En dan telde ik de talloze naaiboeken die dit jaar werden geschreven er nog niet bij !!!

Het stikken was een blijver, dit jaar kwam er een overlock in mijn bezit en de naailes zette ik -ondanks zware twijfel- gelukkig verder. Ik maakte vooral rokjes, 4 Jacob-broeken (deze wint voor mij de prijs van beste patroon voor 2012) en ik probeer wat aan recyclage of refashion van materialen en oude kleren te doen.

En wat zijn de voornemens voor 2013 ???
Verder doen hoe ik bezig ben want 2012 was tof.
Maar in 2013 ga  wil ik ook gezonder eten, stoppen met nagelbijten (ne klassieker), wil ik meer muziek in mijn leven … en hééél veel ontspanning en liefde !!!