De ultieme tip tegen vet haar !!!

2018-03-21T09:56:13+00:00december 2nd, 2015|Categories: Lifestyle, Simplify|Tags: , , |27 Comments

maizena

Ik heb vet haar en ik was het bijgevolg elke dag.

Ik weet het, dat is niet gezond voor mijn haar, mijn huid (want bijgevolg sta ik dagelijk onder de douche, en dat is sowieso niet goed en zeker niet voor mensen met een droge huid zoals ik) en voor het milieu.
Maar het alternatief … rondlopen met een vettige coupe haar, dat spreekt me nog veel minder aan !!!

Steeds volg ik vol belangstelling de projecten waarin iemand zijn haar niet meer wast in de hoop dat het na een tijd niet meer vet wordt, maar het valt me op dat die projecten altijd enthousiast beginnen om dan stilletjes in de vergeetput te verdwijnen.
De eerste persoon die zijn haar niet meer (met shampoo) wast, die moet ik nog tegenkomen. Ik geloof er niet in !!!
Ik keek trouwens overlaatst, naar “Eline gets dirty”, en na 30 dagen haar haar niet wassen, kan ik niet echt zeggen dat het er echt fris uitzag.

Maar onlangs vond ik wel de ultieme tip, waardoor ik mijn haar veel minder moet wassen.
Een super lifehack …. ultiem in zijn eenvoud EN ecologisch. Het antwoord is gewoon maïzena gebruiken als droogshampoo.

In plaats van ’s morgens onder de douche te springen, breng ik wat maïzenapoeder aan op mijn hoofd. Dit doe ik door telkens een nieuwe scheidingslijn in mijn haar aan te brengen en de maïzena met een borsteltje op de scheidingslijn aan te brengen.
Het aanbrengen is nog het moeilijkste, maïzena is immers een fijn poeder, maar sinds ik het met een borsteltje doe gaat het vlot, smos ik niet te veel en lukt het me veel sneller.
Dan even laten inwerken en eens goed met een handdoek over mijn haar wrijven, zodat de witte schijn uit mijn haar verdwijnt.

En het werkt effectief, ik (die normaalgezien de dag niet kan beginnen zonder een douche en versgewassen haar) ben volledig fan.
Na een maïzenakuur is mijn haar is precies terug net gewassen, maar wel wat stugger en volumineuzer, waardoor het beter handelbaar is.
Ik heb zelf de indruk dat het maïzenapoeder ook preventief werkt en dat mijn haar na een behandeling minder snel vet wordt.

Ik was mijn haar nog steeds te veel, maar enkele dagen per week ga ik toch voor mijn maïzenakuur. Ecologisch, goed voor de hoofdhuid en huid (vermits ik dan gewoon een kattewasje kan doen ipv een lange douchesessie) en een serieuze tijdswinst.

Op het internet vond ik ook nog mensen die maïzena mengden met chocoladepoeder, om zo het wit gemakkelijk uit hun haar te krijgen. Daar heb ik mee geëxperimenteerd, maar ik was toch niet zo’n fan van haar dat riekt naar chocolade, gewoon het pure spul dus.

Ik nodig jullie dus uit om dit ook eens te proberen, en hou me op de hoogte of jullie even enthousiast zijn als ik.

27 Comments

 1. liese 2 december, 2015 at 18:57 - Reply

  en heb je dan geen extra werk om al die gemorste maïzena op te vegen? :-D Neen, het lijkt me wel effectief, ik heb gelukkig geen vet haar (behalve vandaag maar dat komt omdat ik ziek ben), maar natuurlijke producten lijken me ook de beste oplossing hiervoor!

 2. Lien 2 december, 2015 at 19:14 - Reply

  Die vriendin van me, van de fietsreis, is terug gekomen met veel mooier, volumineuzer haar. De reden : ze wast niet meer met shampoo. Misschien proberen op reis?

 3. Marjan 2 december, 2015 at 20:13 - Reply

  Er bestaat ook zoiets als de “low poo” methode (ipv no poo). Dat betekent dat je betere alternatieven zoekt voor de reguliere shampoos. Dit kunnen natuurlijke shampoos zijn, of op zichzelf staande ingrediënten als kokosmelk en honing.

  Ik hou het voorlopig bij biologische shampoo (zonder SLS, parabenen, silicone…). Heb ook geen vet haar, dus de maizena methode interesseert me enkel de weken na een bezoekje aan mijn (en ook jouw) wonderkapper. Nu dus. Ga het morgen halen!

 4. Sylvie 2 december, 2015 at 20:26 - Reply

  Ik ga dat ook weleens proberen denk ik. Ik gebruik soms droogshampoo (die van syos is best ok) maar als ik het te vaak gebruik krijg ik jeuk. Dus dit is mss een goed alternatief …

  • Annelyse 2 december, 2015 at 22:14

   Ik gebruikte ook soms droogshampoo maar dat is wel vrij prijzig voor regelmatig gebruik

 5. misssexandthecity 2 december, 2015 at 22:10 - Reply

  Ik was nog steeds mijn haar minder en minder, momenteel 1 keer per anderhalve week,..soms ook na een week,…maar jouw truckje ga ik proberen,…..en mijn haar wordt alleen maar beter en beter, ik was het wel met een eenvoudige shampoo zonder al die rommel,…

 6. misssexandthecity 2 december, 2015 at 22:10 - Reply

  Maar helemaal niet meer wassen dat lukt niet,….maar ik denk vooral ook door het psychologisch aspect,………

  • Annelyse 2 december, 2015 at 22:13

   Maar heb je uit jezelf vet haar? Ik echt wel en ik geloof echt niet dat dat dan ineens nooit meer vet zou zijn. En ik heb geen zin om eerst een maand met ne vettige kop te moeten rondlopen (zelfs niet op onze reis)

  • Misssexandthecity 3 december, 2015 at 10:11

   Ja, ik heb vettig haar en een vettige huid,……maar ik heb afgebouwd, eerst een dag niet wassen, dan 2 dagen niet wassen,…en ik loop natuurlijk niet meer, dat scheelt ook,….want ik zweet enorm op mijn hoofdhuid,…..en ook niet te vergeten ik heb geen grote hormonale schommelingen niet meer ook een voordeel,….maar het is en fases gegaan,…..je hoofdhuid moet wennen,…..klopt en de ene week gaat het ook beter dan de andere,…..maar in helemaal wassen geloof ik ook niet :-)

 7. Tvdg 2 december, 2015 at 23:13 - Reply

  Oh zo’n goeie tip!
  Ik was nu m’n haar 2 keer per week. En ik deed dat een half jaar geleden nog om de andere dag. Ik moet eigenlijk zeggen: ik loop na 2 dagen met vettig haar rond. Maar dan in een staart. Dan valt het niet zo hard op :-) Ik hoop nog steeds op de dag dat m’n haar niet meer vettig wordt. Ik gebruik ook wel natuurlijke shampoo. Ik had nu wel al op resultaten gehoopt…

 8. Falderie 3 december, 2015 at 12:09 - Reply

  Ik heb een periode mijn haar elke dag gewassen. En ik had het gevoel dat mijn haar steeds sneller en sneller vettig werd.

  Ik ben toen echt gegaan voor minder wassen… En de eerste week was dat even hel. Maar ik ben blij dat ik het toen gedaan heb. Nu was ik het nog maar om de drie dagen ongeveer!

  • Annelyse 7 december, 2015 at 20:53

   ik kan mij echt niet inbeelden dat dat bij mij zou lukken, ik heb al zo lang ik weet vettig haar.
   Misschien dat ik op onze fietsreis tot andere inzichten kom (alhoewel ik echt niet van plan ben om daar met vet haar rond te fietsen, ik neem wel maïzena mee)

 9. Kelly 3 december, 2015 at 18:37 - Reply

  Ze bestaan hoor, de succesverhalen van mensen die hun haar niet meer met shampoo wassen.
  Bij mij helaas ook weer even niet, en ik wil daar al maanden een blogpost over schrijven. Ooit.
  Ik gebruik ook af en toe droogshampoo, maar dan voelt mijn hoofdhuid zelf wel een hele dag vuil en vettig aan, ook al ziet mijn haar er niet vet uit. Tegenwoordig was ik mijn haar om de dag (1 keer per week volledig, de andere 2-3 keer enkel mijn froefroe/haar rond mijn gezicht). De andere dagen maak ik het gewoon nat onder de douche (want als ik het dus niet nat maak voelt mijn hoofdhuid vuil aan) of, als ik thuis blijf die dag, laat ik het zo. Soms gebruik ik op die dagen mijn droogshampoo of wat haarspray met zeezout (dat het wat uitdroogt). (de recepten staan in mijn boek, maar de droogshampoo is dus vergelijkbaar met jouw ‘recept’ :))

  • Annelyse 7 december, 2015 at 20:54

   dat is bij mij ook wel, ik loop 4 keer per week en ik fiets 4 keer per week. Dan is het sowieso onmogelijk om je haar maar 1 keer per week te wassen.

 10. Elvira 3 december, 2015 at 21:09 - Reply

  Ik had heel lang haar en waste het twee keer per week, dat was voldoende. Toen ging ik naar da kapper – het is nog steeds lang, maar sindsdien wordt het rapper vettig. Dus ben ik weer aan het afbouwen. Twee keer per week vind ik wel voldoende. Ik heb ook een erg droge huid, maar je hoeft toch niet helemaal nat te worden om je haar te wassen? Ik ga één keer per week grondig in de douche, en verder doe ik het aan de wastafel. Mijn vel vaart er wel bij. En dat haar was ik dan over de badrand. Of op vakantie: de sproeier van de douche loskoppelen en gewoon met je hoofd voorover staan.

  • Annelyse 7 december, 2015 at 20:56

   klopt helemaal wat je zegt, maar dan neem ik al liever gewoon een douche dan me aan de lavabo te wassen en dan nog eens apart mijn haar te wassen. Ik was me trouwens 4 keer per week op ’t werk, en daar neem ik al zeker gewoon een douche. Ofwel met haar wassen, ofwel zonder haar wassen maar met maizena.

 11. Lien 4 december, 2015 at 23:24 - Reply

  Ik ben intussen 2 maand aan het low-poo’en, zoals dat dan heet. Met die low-poo was ik dan mijn haar als het nodig is. En ik had er nog niet bij stilgestaan tot nu eigenlijk… Ik was nog 2 keer per week. Voordien waste ik mijn haar elke dag, net als jij. Toen ik nog gewone shampoo gebruikte, combineerde ik ook met Maizena op de dagen dat ik echt geen tijd had om te wassen. Ik ben dus grote fan van die low-poo en ben vooral benieuwd of ik de komende tijd nog minder zal moeten wassen, time will tell…

  • Annelyse 7 december, 2015 at 20:56

   ik ben benieuwd, maar sceptisch. Volgens mij zijn de succesverhalen geen mensen met echt vettig haar.

 12. eline 6 december, 2015 at 22:53 - Reply

  Ik heb vettig haar was al twee jaar twee (max drie keer per week) met een poedershampoo (puur kruiden en klei)- en ik kom van elke dag, dus dit is al een overwinning!
  Ik geloof niet dat ik ooit alleen water ga gebruiken, maar dat is ook omdat ik ervan hou om iets op mijn haar te doen bij het wassen en dat ik er ook een hekel aan heb met een vettige kop rond te lopen. Pure Aloë vera gel op je haar en dan uitspoelen over de badrand helpt ook :-) (Buiten idd de maïzena).
  En zoals hierboven al eens vermeld: hormonen willen wel eens roet in het eten gooien. Heb zwangerschap etc allemaal doorstaan zonder terug te vallen op ‘echte’ shampoo en ik denk ook dat daar voor mij de clou ligt. Mijn haar reageert trouwens ook niet meer goed op gewone shampoo. Na een bezoekje aan de kapper voel ik gewoon dat er iets ‘ontbreekt’ en mijn haar overreageert ook door dan heel veel talg te produceren – wat het na een gewone wasbeurt niet doet.

  • Annelyse 7 december, 2015 at 20:57

   ik heb gewoon geen zin in het uittesten van al die exotische dingen.

  • eline 12 december, 2015 at 18:18

   Absoluut te begrijpen! Ik had daar ook niet zoveel zin in en heb gelukkig min of meer van de eerste keer iets gevonden dat werkte… (En dat buiten het feit dat het poeder is, te gebruiken is als gewone shampoo onder de douche en ook schuimt en zo.) Maar ik heb inderdaad de indruk dat veel mensen veel langer moeten zoeken en testen eer ze iets gepasts vinden en eerlijk gezegd denk ik niet dat ik daar zelf de moed voor zou hebben ;-)
   Maar vind je de maïzena dan niet exotisch? ;-)

  • Annelyse 12 december, 2015 at 18:35

   Exotisch? Dat staat gewoon in mijn kast (nu wordt het tenminste eindelijk eens gebruikt). Ik hou van zo’n simpele en effectieve oplossingen. En zeker als ik daarvoor niet naar speciale winkels moet gaan maar gewoon in de colruyt kan kopen.

 13. Kim (Groene Pumps) 12 december, 2015 at 13:31 - Reply

  Zwanger worden helpt, maar ja das vrij drastisch natuurlijk :) Ik merk dat ik mijn haar nu niet meer elke 2 dagen MOET wassen, maar er makkelijk een dag extra kan tussen laten. Zeker als ik niet speciaal de deur uit moet.
  Ik volg de input hier aandachtig, want eens de baby eruit is, zit ik weer in hetzelfde schuitje…

 14. Het rapport van 2015 « Annelyse 30 december, 2015 at 22:57 - Reply

  […] De ultieme tip voor vet haar […]

 15. […] hebben we al enkele trucjes om wat fris voor de dag te blijven komen, maizena en […]

 16. Nele 23 februari, 2017 at 12:15 - Reply

  Ik was nu enkele maanden met een stuk shampoo van de Bioplanet. Daarnaast doe ik geen conditioner of andere brol meer op mijn haar.
  Wel maak ik dit zelf met een verstuiver. Hierin doe ik een koffielepel zout, warm water en dan een goeie scheut haarolie. Goed schudden en klaar! Telkens goed schudden, aanbrengen op nat haar en laten drogen.
  Het zout geeft je haar volume en de olie verzorgt je haar. Sinds ik dit doe, ging ik van wassen om de andere dag naar wassen 2 keer per week en ik heb het idee dat ook dit nog aan het evolueren is en ik gaandeweg er meer tijd zou mogen tussenlaten.

  • Annelyse 23 februari, 2017 at 12:53

   Interessant voor als ik terug thuis ben … alhoewel ik nog steeds zweer bij de maïzena

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.