Disneyland Parijs in lijstjes van 10

2017-10-24T22:38:36+00:00november 2nd, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , , , , , |12 Comments

Wij trokken verleden weekend naar Disneyland, met ons gezin aangevuld met Aurélie … petekindje van Bjeurn.
Hieronder de samenvatting in lijstjes van 10. De 10 leukste attracties, 10 tips, 10 dingen die we opmerkten, 10 sterke en zwakke punten, 10 leukste foto’s en natuurlijk nog een eindconclusie.

 

De 10 leukste attracties

 1. Ratatouille
  Bjeurn zijn favoriet en misschien wel de grootste aanrader van héél het park. Een ongelooflijk knappe rit met 3D effecten.
 2. Space Mountain
  Aurélie is bijna van niets bang en ze was ook de enige van de kinderen die deze looping aandurfde. Dit vond zij meteen ook haar favoriete attractie.
 3. Buzz Lightyear laser blast
  In een rit langs Toy Story decor met je laserpistool punten schieten, deze was natuurlijk Vic zijn favoriet.
 4. Rock n’ Roller Coaster starring Aerosmith
  Genomineerd door Liv omdat dit de eerste overkop was, die ze deed met haar ogen open.
 5. De buffalo Bill show
  Ik moest en zou deze dining-show doen, want 20 jaar geleden bleef hij me ongelooflijk bij. Hij was nu misschien niet meer zo perfect als in mijn herinnering, maar nog steeds een aanrader.
 6. Studio Tram Tour
  Een rustig ritje tussen de filmsets, waarin je een ook nog wat spectaculaire special effects te zien krijgt.
 7. The Twilight Zone Tower of Terror
  voor mij de engste attractie … in een op hol geslagen lift in het hoogste gebouw en tevens blikvanger van het Walt Disney Studio’s park
 8. Crush coaster
  Een wilde rit in thema van Finding Nemo, de attractie waar we het langs voor aanschoven … 75min … Vic kwam hier wel misselijk uit.
 9. Autopia
  Deze was een hit bij de kinderen … met autotjes rijden waarmee je in beperkte mate kon sturen en gas geven, botsen tegen de voorligger mocht niet … maar deden we natuurlijk toch
 10. Big Thunder Mountain
  Wilde rit door een verlaten goudmijn

 

Onze 10 tips

 1. Let op bij het online boeken langs internet. Dankzij de cookies kan je 25% meer betalen als je voordien al eens op verkenning bent gegaan naar de beste prijzen.
  Incognito surfen, cookies verwijderen schijnen een oplossing te zijn, of gewoon via een andere computer boeken.
 2. Vanaf 8 jaar in de meeste (en 7 jaar in sommige) mogen kinderen onbegeleid in een attractie. Handig als je meer kinderen als ouders hebt, zoals nu bij ons het geval. 3 kinderen en 2 volwassenen, dat zorgt ervoor dat er soms iemand alleen in een attractie moet stappen.
 3. Wij logeerden in David Crocket Range. Dit is het goedkoopste verblijf van de Disneyhotels, maar heeft héél wat voordelen. Je verblijft in een hut op 10 min van Disneyland, en in de hut is een simpel keukentje, zo kan je daar ’s morgens ontbijten, ’s middags lunchen en ’s avonds iets koken. Scheelt enorm in de rekening, en soms is het gewoon ook eens leuk om uit de drukte van het park te zijn.
 4. Zelf al je eten meenemen van thuis bespaart je enorm veel geld. Eten en drinken in het park is echt pokkeduur en ook de levensmiddelenwinkel aan onze slaapplaats was behoorlijk duur.
 5. Als je logeert in een Disneyhotel, mag je gratis parkeren aan Disneyland. Anders kost je dat elke keer €15.
 6. Disneyland heeft eigenlijk 2 parken “Disneyland Park” en “Walt Disney studio’s”. Check zeker dat je tickets voor beide hebt, tot onze grote verbazing beviel “Walt Disney studio’s” ons het best.
 7.  Op de parking zagen we dat er een groot stuk voor mobilhomes voorzien is. Aan €30 (per dag?) kunnen ze daar parkeren en mogen ze blijven overnachten. Lijkt ook wel een interessant format.
 8. Voor attracties met een lange wachttijd is de “single rider” een interessante optie. Dit deden wij toen het 75min aanschuiven was voor Ratatouille. We schoven aan in de “single rider” rij, we zegden dat Vic 7jaar was en vulden zo de gaatjes in de wagens van de attractie. Vic en ik hadden geluk en kwamen toch nog in hetzelfde wagentje terecht. Maar Bjeurn, Liv en Aurélie hebben er toch geen trauma aan over gehouden.
 9. Een mix tussen attracties (die relatief snel gedaan zijn en waar je meestal lang voor moet aanschuiven) en shows (waar je langer van kan genieten en je benen eens kan laten rusten) was voor ons de manier om het niet te vermoeiend te maken.
 10. Een verblijf van 3 dagen was voor ons perfect, we slaagden er in om alle attracties te doen die we wilden, en het nog ontspannend te houden.

 

De 10 dingen die we opmerkten in Disneyland

 1. Er zijn verbazend veel volwassen mensen die zich graag verkleden. Het waren niet enkel kindjes die rondliepen met Mini Mouse oren, prinsessenkleedjes, Stitch-pakken, ….
 2. Tijdens de optocht maakten we kennis met de Disney-lach die alle werknemers op hun gezicht hebben. Een glimlach die zo overdreven is, dat hij niet altijd meer even geloofwaardig is.
 3. We werden daar goed bewaakt, onze rugzak moest door de scanner en militairen liepen langs de parken. Vic was vooral onder de indruk van de geweren van die militairen.
 4. Er waren héél veel winkels en restaurants in verhouding met attracties
 5. De bezoekers hebben allerlei soorten kleuren haar, en dan bedoel ik roos, groen, …..
 6. Wij verbaasden ons erover hoeveel mensen met zeer jonge kinderen er waren. Ons lijkt het dat het de kinderen niet bijblijft en dat je als volwassene toch ook beperkt bent. Maar misschien snappen Bjeurn en ik dat ook niet, want echte pretparkliefhebbers zullen we nooit worden.
 7. In de ongelooflijk veel winkels vind je overal hetzelfde en aan identiek dezelfde prijs. Geen koopjes dus in de Disneyparken, hotels en Disney village.
 8. Halloween troef, behalve in ons Disneyhotel-dorp … daar hing de kerstversiering al (en daar was ik nog niet klaar voor)
 9. De fast-pass (een ticketje dat je kan gaan afhalen, waarmee je later op een voorafbepaalde tijd mag terugkomen en in een snelle rij aanschuiven) leverde ons geen voordeel op. De ene keer schoven we met fast pass even lang aan dan degenen in de gewone rij. De andere keer was er pas een fast-pass beschikbaar een viertal uur later, als wij al lang het park uit zouden zijn.
 10. Picknicken in het park mag eigenlijk niet, maar wordt wel gedoogd. In de zomer kan er misschien wel eens een tekort aan bankjes zijn, want echt veel zitbanken waren er niet.

 

De 10 sterke en zwakke punten

STERKE PUNTEN

 1. Toffe en mooie attracties
 2. Mooi, verzorgd, sprookjesachtig en zeer proper park
 3. Veel waterfonteintjes
 4. De tijdsaanduiding voor wachttijden aan de attracties klopt zeer goed en de doorstroming aan de attracties en aan de inkom loopt zeer vlot
 5. Grote parking waar je super vlot op en af geraakt, ook aan de snelweg is er al een aparte afrit voor Disneyland, en eens je deze neemt doemt een sprookjeskasteel voor je op.

ZWAKKE PUNTEN

 1. Duur, zeer duur, niet enkel het verblijf maar ook alles in en rond het park
 2. Lang aanschuiven, te lang vonden we. Wij wachtten één keer 75 minuten, maar zagen zelfs wachttijden van 115 minuten. Dat gaat er voor ons over.
 3. Veel pannes.
  De eerste dag werden we na 37 minuten wachten weggestuurd van de Thunder Mountain wegens een panne, daarna kwamen we aan in ons huisje waar we door een defect de eerste 10 minuten zonder licht en verwarming zaten.
  De volgende dag wilden we gaan zwemmen, maar toen we daar aankwamen bleek het zwembad voor een tijdsspanne van 3u onbeschikbaar omdat er iemand in overgegeven had. Vreemd verhaal en voor ons een moeilijke boodschap aan de kinderen.
  En ook de roller coaster die we nog even wilden doen alvorens naar de Buffalo Bill show te gaan, bleek defect.
 4. De hut in de David Crocket Ranch was proper maar toch wel zeer basic. We waren ook afwasblokjes, een schotelvod en een handdoek vergeten, en eigenlijk hadden we het leuk gevonden als deze extra’s gewoon voorzien waren.
 5. We betaalden (veel geld) extra voor de Bufallo Bill show, maar het eten daar viel tegen, en dan vooral het eten voor de kinderen.
  Een worstje, een stuk kip en aardappels. Het probleem is dat onze Vic een hekel heeft aan kip, nadat hij eens heeft moeten overgeven na een kippenfestijn. En toen ik vroeg om meer worstjes en geen kip, was dat blijkbaar een enorm probleem, en was de bediening een pak minder vriendelijk.

 

De 10 leukste foto’s

elke dag een cent voor de mimespeler

zonnig allerheiligenweekend

buffalo bill show

wij durven niet naar boven

Tower of Terror overleefd en nog in staat tot Disneylach

Tower of Terror

Stitch ... die kende ik nog niet

met zijn allen

Het kasteel van sleeping beauty

in de wachtrij

 

De conclusie

Disneyland was leuk, maar ook zeer duur en voor sommige attracties waren de wachtrijen ontzettend lang.
Voor ons is de Efteling een volwaardig alternatief, want daar gingen we in 2014 heen en daar waren we wild enthousiast van (ik vind het nog steeds vreemd dat ik daar nooit over blogde).
En voor de prijs kan je zelf vergelijken.
Efteling €288 voor 2 dagen pretpark en 1 overnachting in het mooie Efteling hotel met 2 volwassenen en 2 kinderen (wel via een actie)
Disneyland €753 voor 3 dagen pretpark met 2 overnachtingen in goedkoopste disneyhotel met 2 volwassenen en 3 kinderen (Bufallo Bill show niet meegerekend)

 

 

12 Comments

 1. gerhilde maakt 2 november, 2015 at 12:35 - Reply

  Ik ging op mijn dertigste verjaardag voor de eerste keer naar Disneyland (met mijn moeder en mijn twee nichtjes) en mij kon het ook niet helemaal bekoren. Wij gingen wel niet naar de Studio’s, dat hadden we misschien beter ook gedaan. Het was wel leuk, he, maar niet wauw. Ik hoef niet per se terug. Nadien ging ik ook al naar Bobbejaanland en daar zetten ze al tekst over de foto’s die ze in de attracties nemen, zodat je eerder een afdruk (zonder tekst) koopt dan dat je een foto van de schermpjes neemt. In Disneyland paste ik dezelfde tactiek toe als jullie. :-)

 2. oon 2 november, 2015 at 13:04 - Reply

  Toink! Ik ben zo blij dat onze kinderen daar niet naar vragen. Er zijn geen Disney fans aan ons verloren gegaan. Oef.

 3. liese 2 november, 2015 at 16:48 - Reply

  ik ben zelf een enorme pretparkfanaat, ik zou op elke rollercoaster zitten die ik tegenkom. Al vind ik wachten wel heel vervelend en 75 minuten zou voor mij echt geen optie zijn :-D Ik ben nieuwsgierig naar disneyland maar ik weet niet of ik het bedrag ervoor zou neertellen…

 4. misssexandthecity 2 november, 2015 at 21:32 - Reply

  Wij gingen ondertussen 5 jaar geleden en ik was en ben nog steeds niet wild enthousiast,inderdaad enorm duur, veel en lang wachten, eten waarvan de kwaliteit bedenkelijk is,…..ik ben heel blij dat onze kids zich daar nu te oud voor voelen :-)

 5. Katrien 3 november, 2015 at 12:01 - Reply

  Hmmm… ik ben al drie keer naar Disneyland Parijs geweest (1 keer met vriendinnen toen ik pas afgestudeerd was, later met mijn kinderen), en naar Californië en Florida… Ik denk dat veel afhangt van de verwachtingen waarmee je gaat. En hoe groot je innerlijk kind nog Disney-minded is :-)
  Het is wel allemaal veel duurder geworden, maar dat is een trend die je ook bij de andere pretpark ziet. Wat ik lastiger vind is dat je niet op den bots naar Disneyland gaat en dus moet hopen op goed weer (de laatste keer waren we er in augustus en zijn we uitgeregend… toen heb ik een boze e-mail geschreven omdat er veel te weinig plaats was om een buggy op een droge plaats achter te laten).
  En de klantvriendelijkheid is in Parijs een stuk lager dan in de parken in de VS…

 6. Le petit requin 3 november, 2015 at 16:26 - Reply

  Ik was mij bij die eerste attracties al aan het bedenken dat Disneyland precies serieus veranderd is, maar toen besefte ik dat de laatste keer dat ik er was, de Studio’s nog niet bestonden.

  En ik kan alleen maar hopen dat het toen goedkoper was, want anders: ocharme mijn ouders! ;)

 7. andaloes 22 november, 2015 at 17:54 - Reply

  hejj,
  iets wat veel mensen niet weten en de prijs wat had kunnen drukken is het aanschaffen van een disneyabonnement. http://www.disneylandparis.be/nl/jaarpaspoort/de-jaarpaspoorten/
  Ik had vroeger het fantasyabonnement en dit was een paar euro duurder dan drie toegangsticketjes voor de pretparken maar je kreeg ook wel korting op hotels, gratis parking en 10% korting op aankopen…

  • Annelyse 25 november, 2015 at 21:46

   merci voor de tip, misschien hebben de lezers er iets aan

 8. Normandie 22 november, 2015 at 22:49 - Reply

  “Disneyland was leuk, maar ook zeer duur en voor sommige attracties waren de wachtrijen ontzettend lang.” – duur mag het zijn, maar dan moet het kwalitatief ook van een ander niveau zijn. Ik vond het vroeger al hatelijk als je in Walibi 40 minuten moest wachten om op een attractie te gaan. naar het schijnt ga je best naar het park wanneer ze geen schitterend weer voorspellen …. maarja, een smak geld neertellen en dan hopen dat het niet zal regenen, dat is ook niet leuk natuurlijk! :)

  • Annelyse 25 november, 2015 at 21:45

   ik ben al content dat we geen 2 weken later geboekt hadden. Na de aanslagen in Parijs was het park enkele dagen dicht … begrijpelijk, maar leg dat maar uit aan de kinderen

 9. Het rapport van 2015 « Annelyse 30 december, 2015 at 23:00 - Reply

  […] Er waren iets minder trips, maar daarom niet minder goed. Zo was er een super leuke skivakantie, een romantisch en sportief marathonweekend naar Parijs, een fietsvakantie met de mama en de zus naar Amsterdam,  de grote fietsvakantie met het gezin langs de Loire en de Atlantische Oceaan, een shortfiets (zoals in shortski) en Disneyland. […]

 10. Sofie 1 oktober, 2018 at 13:12 - Reply

  Leuk je lijstjes. Misschien nog enkele tips om goedkoop naar Disneyland te gaan? ?
  https://vakantie-tips.be/daguitstappen/tips-goedkoop-disneyland-parijs/

  Groetjes
  Sofie

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.