1u49 doel gehaald #20kmbrussel #nugenieten

2014 was een fantastisch jaar. Het was het jaar dat de stress niet meer uit de verbouwingen en kleine kinderen kwam, maar eerder uit het bijna onmogelijke timemanagement voor de hobby’s van iedereen in dit huishouden.

Maar als dat de grootste bron van stress is, heb je eigenlijk niet te klagen.

Zoals elk jaar doen we gezapig verder met de verbouwingen, alhoewel we al bijna eerder van inrichting kunnen gaan spreken.
Dit jaar pakten we de zolder aan. Werd er geschilderd. Een nieuwe parket vloer werd gelegd, geschuurd en geolied. Daarna palmden we de kamers in. De grootste is nu onze slaapkamer, de andere deel ik met de kinderen en is naaikamer / hobbykamer / strijkkamer / speelkamer.

De verlichtingsqueeste blijft maar duren. Het idee dat we direct de definitieve verlichting willen is overboord gegooid wegens budgetaire redenen en ook omdat we zo goed als niks mooi vinden.
Ondertussen nam een schrijnwerker al onze deuren onder handen. Slepende deuren werden opnieuw afgesteld en schilderklaar gemaakt.
Vermits ik het schilderen van de gang en het binnenschrijnwerk niet zag zitten, is er nu een professionele schilder bezig. Deze is al een hele tijd aan het werk, wat me enkel maar bevestigt dat het een goede keuze was om dat uit te besteden.
Als de schilderwerken gedaan zijn zal ik eens een voor en na posten.

De kinderen zijn dit jaar weeral toffer en flinker geworden.
Liv houdt het meest van de scouts, maar ook van competitie inline skaten (en ze vindt het héél belangrijk dat het woord competitie erbij wordt vermeld, wat wel grappig is omdat Liv alles behalve competitief is), fietsen en gaan joggen met de mama.
Vic houdt van voetbal (hij vindt het zeer belangrijk dat we erbij vertellen dat hij bij de U7 speelt, alhoewel hij nog maar 5 is), mountainbike.
Nog steeds gaan ze wekelijks naar de zwemclub, waar ze niets schijnen te leren.

Verder werd ik ineens geleidelijk aan, de vrouw van ‘de man met de baard

Familiegewijs was alles ook dik in orde. Ik kreeg er dit jaar een petekindje bij en volgend jaar verwachten we nog 2 baby’s in de familie.

Ik denk dat we minder op mini-tripjes gingen als de jaren voordien. De hobby’s en verplichtingen  van de kinderen zitten daar ook voor iets tussen. Toch gingen we met vrienden (altijd dezelfde) fietsen in de biesboschen, naar Amsterdam en naar de Efteling (waar ik tot mijn verbazing niet over blogde). Fietste ik met mijn mama naar Munster en gingen we op oud-scoutsweekend en op pensioneringsweekend (om het pensioen van de koeka te vieren).

De grote vakantie was ook weer nen topper, fietsvakanties maken me echt wel gelukkig, ik droom alvast van de volgende.

Op sportief vlak was het super. Ik maakte mijn grote droom waar en liep mijn eerste marathon. Ondertussen zijn de trainingen voor de tweede marathon (Parijs) al gestart. Bjeurn hing zijn fiets aan de haak en doet de marathon van Parijs ook mee (voor hem zal het ook zijn tweede marathon zijn).
In 2014 klokte ik af op meer dan 1700 loopkilometers, meer dan ooit voordien en sneller dan ooit voorheen.
Dit jaar slaagde ik er ook in om de meeste van mijn woon-werk verplaatsingen met de fiets te doen. Alles bijeen fietste ik dit jaar 4000km, wat zeker een record zal zijn sinds ik over een rijbewijs beschik.

Dit jaar las ik 18 boeken, minder dan de voorbije jaren en volgens mij ook wat meer non-fictie. Zo las ik (en genoot ik van) het blogboek en nam ik me voor om meer te bloggen (wat tot nu toe nog niet echt gelukt is), en las ik net voor de marathon Het geheim van Hardlopen. Hieruit onthield ik vooral dat het bij een marathon ook zeer belangrijk is om scherp te staan. Waarna ik besliste om voor mijn volgende marathon ook effectief af te vallen (wat tot nu toe ook nog niet echt gelukt is).
The seven habits of highly effective people ben ik al ongeveer een jaar aan het lezen. Vreemd enerzijds vermits ik het wel een héél inspirerend boek vind.
In 2015 hoop ik het wel uit te krijgen, en ben ik van plan om me meer op non-fictie te richten (waaronder ook deze)

Op muzikaal vlak ben ik naar minder optredens gegaan als ik wel zou willen. Maar met “The Rolling Stones” heb ik toch een hoofdvogel afgeschoten.
De opera was minder ons ding (maar ik denk dat dat eerder aan de operakeuze lag … Blauwbaard/Winterreise).
De Sonos en het spotifyabonnement wordt hier ook goed genuttigd, dus ik ben in elk geval stilaan terug meer met muziek bezig.

Het stikmachien is in 2014 bitter weinig gebruikt, ik gaf de kinderen een initiatie maar maakte zelf bitter weinig. De liefde is niet over, maar in de prioriteitenlijst is dit toch wat gezakt. Ik koester geen wilde ambities, maar zou volgend jaar toch graag wat eenvoudige snelle projectjes tot een goed einde brengen.

Conclusie
2014 was een super jaar, al ben ik wel veel ziek geweest, wat ik wijt aan te weinig slaap en teveel hooi op mijn vork nemen.
Daarmee dat het voornemen voor 2015 zal zijn … meer slapen en minder streng zijn voor mezelf !!!

En hoe was jullie jaar?