Njammie, zelfgemaakte choco

Ons mama maakte vroeger super lekkere choco … vele lekkerder dan Nutella en zelfs ‘nog’ lekker dan ’t boerinneke (mijne favoriet).
Nu mijn kinderen (Liv dan toch) op ne leeftijd komen dat ze zich ook dingen gaan beginnen herinneren, moet ik natuurlijk ook mijn best doen om indruk op hen te maken.
Ik heb mijn mama gespamd voor ’t recept en eindelijk is het in mijn bezit … en natuurlijk deel ik het met jullie

Choco om indruk mee te maken
  • Blik gecondenseerde melk met suiker bv. van Nestlé (397gram)
  • 200 g pure chocolade
  • 250g margarine
  • 1 zakje vanillesuiker
  1. smelt de boter en chocolade (in brokjes) in de microgolfoven, roer regelmatig en doe dit tot de chocolade allemaal gesmolten is en het mengsel goed gemengd is.
  2. Voeg een pakje vanillesuiker toe
  3. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en meng
  4. Laat enkele uren opstijven in de frigo
  5. En je krijgt 2 soepkommekes gelijk hierboven gevuld (bij gebrek aan een andere geschikte pot)

Voila, je eigen choco maken is eigenlijk best wel gemakkelijk en niets kan daaraan tippen.

Volgende keer probeer ik Piet zijn recept. Ik laat jullie wel weten wat het lekkerst is.