Choco maken

//Choco maken

Ons mama maakte vroeger super lekkere choco … vele lekkerder dan Nutella en zelfs ‘nog’ lekker dan ’t boerinneke (mijne favoriet).
Nu mijn kinderen (Liv dan toch) op ne leeftijd komen dat ze zich ook dingen gaan beginnen herinneren, moet ik natuurlijk ook mijn best doen om indruk op hen te maken.
Ik heb mijn mama gespamd voor ’t recept en eindelijk is het in mijn bezit … en natuurlijk deel ik het met jullie

Choco om indruk mee te maken
  • Blik gecondenseerde melk met suiker bv. van Nestlé (397gram)
  • 200 g pure chocolade
  • 250g margarine
  • 1 zakje vanillesuiker
  1. smelt de boter en chocolade (in brokjes) in de microgolfoven, roer regelmatig en doe dit tot de chocolade allemaal gesmolten is en het mengsel goed gemengd is.
  2. Voeg een pakje vanillesuiker toe
  3. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en meng
  4. Laat enkele uren opstijven in de frigo
  5. En je krijgt 2 soepkommekes gelijk hierboven gevuld (bij gebrek aan een andere geschikte pot)

Voila, je eigen choco maken is eigenlijk best wel gemakkelijk en niets kan daaraan tippen.

Volgende keer probeer ik Piet zijn recept. Ik laat jullie wel weten wat het lekkerst is.

By | 2017-10-24T22:40:03+00:00 januari 12th, 2010|Tags: , , , |38 Comments

38 Comments

  1. Noremi 12 januari, 2010 at 22:43 - Reply

    Mmmm, Boerinneke (ook mijn favoriet) en nog lekkerder??? Bijna niet mogelijk. Ga ik toch eens proberen…

  2. rozebril 12 januari, 2010 at 23:15 - Reply

    Dit is nu eens een geweldig recept zie! Perfect voor morgennamiddag met de girls te maken. Maar hoeveel chocolade moeten we gebruiken?

  3. Annelyse 12 januari, 2010 at 23:29 - Reply

    @Rozebril: stond een foutje in ’t recept, maar is al aangepast 200g dus en gene suiker meer
    @Noremi: zeker doen, ge zult het u niet beklagen

  4. Lien 12 januari, 2010 at 23:54 - Reply

    Ik ging het ook al zeggen. Choco maken zonder chocolade leek me gelijk vreed straf. :-)

  5. rietje 12 januari, 2010 at 23:56 - Reply

    ik gebruik het recept van de grootmoeder van de buurvrouw van mijn grootmoeder, lekker ouderwets en ongezond dus:
    4 repen bloc-chocolade
    2 eieren
    250 gr boter
    4 eetlepels suiker
    chocolade smelten, en de rest eronder roeren, in de koelkast en klaar…
    ik maak m meestal met margarine dan blijft ie smeerbaarder hihi
    ik schrijf het nu op uit mijn hoofd, morgen eens zien of ik geen twee recepten meng hihi

  6. Annelyse 13 januari, 2010 at 00:03 - Reply

    @Lien: ha, dat zou wel héél straf zijn hé ;-)

  7. An 13 januari, 2010 at 14:04 - Reply

    Ik herinner mij dat mijn moeder ook choco maakte met melk uit blikskes, mogelijks dus hetzelfde recept. Helaas vond ik die choco heel vies. :-)

  8. Happy Genes 13 januari, 2010 at 14:13 - Reply

    Dat is inderdaad héééél lekkere choco. Ik heb het recept gekregen van een verzorgende bij een patiënt.

  9. […] blogster wiens chocoladekoekjes al heel blogland veroverden, postte gisteren een recept voor zelfgemaakte choco. Ik haalde er de dvd van Sjakie en de chocoladefabriek bij en we waren vertrokken voor een […]

  10. annouk 13 januari, 2010 at 17:42 - Reply

    Ik kwam piepen via Rozebril maar doeme toch … die gecondenseerde melk kan ik weer niet lactose vrij vinden waarschijnlijk.

  11. Tamara 15 januari, 2010 at 21:38 - Reply

    Merci voor het receptje!
    ’t Ziet er heel lekker uit, ik heb het alvast genoteerd in mijn kook-en bakdocumentje :)

  12. prutsen 15 januari, 2010 at 23:14 - Reply

    Mmmmm, lijkt mij lekker!
    Enig idee hoe lang deze choco zich bewaart?

  13. Annelyse 16 januari, 2010 at 20:19 - Reply

    @Prutsen, geen idee feitelijk. Hij is al bijna op bij ons

  14. eloleo 9 juni, 2010 at 22:08 - Reply

    Straf. Onze choco is op en ik voorzie morgenvroeg een grote rel… tenzij ik nu zelf nog iets fabriceer. Dus google ik “choco maken” en uw recept verschijnt als eerste. Tof!

  15. Dorine 15 januari, 2011 at 11:36 - Reply

    Hallo,
    een half uurtje geleden de choco gemaakt en het eerste potje is hier al verorberd.
    Dus is het een héééééééééél lekker recept en in een wip gemaakt.

  16. Annelyse 15 januari, 2011 at 13:30 - Reply

    @Dorine: tof dat te horen ;-)

  17. jordy 5 september, 2011 at 16:34 - Reply

    mag het ook met cacao

  18. Annelyse 6 september, 2011 at 23:56 - Reply

    @Jordy: neen ;-)

  19. Klaproosje 9 februari, 2012 at 16:07 - Reply

    mag de gecondenseerde melk van Nestlé vervangen worden door iets anders? Vind ik nogal duur. Zoja, wat kan er in de plaats? De roomboter heb ik vervangen door minarine Omega3. Heel makkelijk om te smeren…

  20. Annelyse 10 februari, 2012 at 21:58 - Reply

    @Klaproosje: geen idee ;-)

  21. Gieljan 7 maart, 2012 at 13:29 - Reply

    moet de boter mee in de oven??? want bij mij was het een en al sap!!! ;D

  22. Annelyse 7 maart, 2012 at 19:08 - Reply

    @Gieljan: ja zenne, samen in microgolf. Stijft wel uit ;-)

  23. salai 22 april, 2012 at 21:56 - Reply

    mag ik melk chocolade nemen ipv pure?

  24. Annelyse 22 april, 2012 at 22:35 - Reply

    @salai: dat mag, dan is het wel nog meer calorierijk

  25. salai 24 april, 2012 at 20:12 - Reply

    dank u wel Annelyse,

  26. jess 31 juli, 2012 at 13:45 - Reply

    hoi,

    zou deze ook kunnen bewaard worden dus voor afkoelen al hermetisch afsluiten? Ben aan het zoeken naar een choco recept om als cadeautjes te geven

  27. Annelyse 31 juli, 2012 at 13:59 - Reply

    Oeioei, Jess, ik zou het eigenlijk echt niet weten. Ik vermoed dat deze choco niet super lang bewaart in elk geval

  28. littel bitch 24 augustus, 2012 at 00:35 - Reply

    ik heb het nog niet geprobeert maar zal het zeker doen binnen kort is myn moeder jarig dus ik weet al wat te doen een zelfgemaakte cake met uw overheerlijke coco alvast bedankt xxxx dikke kus thayissa

  29. littel bitch 24 augustus, 2012 at 00:37 - Reply

    je choco is overheerlijk ik heb hem gemaakt en kan er niet van afblijven bedankt dus kmag hem wel niet meer maken jammer want ik verdik er te snel van xxxxx thayissa

  30. Annelyse 24 augustus, 2012 at 16:06 - Reply

    @littel bitch: mijn mama haar choco hé (ik reproduceer en deel enkel maar)

  31. bex 3 oktober, 2013 at 23:34 - Reply

    in de ijskast of in de kast bewaren??

    • Annelyse 13 oktober, 2013 at 21:41

      ijskast

  32. WitteVM 12 februari, 2014 at 21:28 - Reply

    Oh dank u! Ons mama maakte dat vroeger ook, maar die was haar recept kwijt! Ik begin er nu direct aan8 Ik had net al de juiste ingrediënten al gekocht, maar moest gaan gokken naar de juiste hoeveelheden van alles, nu hoeft dit niet. *jeugdsentiment*

  33. Jens 6 maart, 2014 at 17:24 - Reply

    De choco is super lekker maar hij is wat loperig misschien 100 gram meer chocolade indoen?

  34. Lekkerbekje 19 januari, 2015 at 18:25 - Reply

    Hij is wel nogal lopend hoe kan ik dat oplossen?
    Van smaak is hij heel lekker

    • Lekkerbekje 21 januari, 2015 at 23:42

      Krijg ik een antwoord op mijn vraag aub .

    • Annelyse 22 januari, 2015 at 07:21

      Probeer ofwel de tip van hierboven (meer chocolade) of experimenteer eens met andere choco

  35. Het rapport van 2015 « Annelyse 30 december, 2015 at 23:00 - Reply

    […] choco maken […]

Leave A Comment