It’s magic … lalalalalala

2017-10-24T22:38:25+00:00mei 29th, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: , , |7 Comments

rainbow

Toen ik door Decathlon en Walkie Talkie werd uitgenodigd op een outdoor weekend, offerde ik daar graag een schoolfeest en de 20km van Brussel voor op … en dat bleek een goede keuze.

Er was allereerst al goed gezelschap, de bekenden zoals Lies (die ik al ken van toen het hier nog een naaiblog was), Wim (een prettig gestoorde obstacle runner), bloggers die ik wel al volgde maar nog nooit ontmoette zoals Niel en Marijke en Jeroen, anderen die ik nu ontdekte zoals Maja en Jan, de blogloze queshua ambassadeurs die binnenkort op de decathlonsite over hun volgende reis vertellen, franstalige bloggers, en de organisatoren … de leuke quechua-ploeg en Andrew.

En verder kon ik niet weerstaan aan de lokroep van de Ourthe, ik waande me terug de “pittige bongo” van weleer, alleen werd ik hier wat meer in de watten gelegd dan destijds bij de scouts.

brug

Actie vonden we in de vorm van een hoogteparcours in een steengroeve. Hoogtes geven me toch altijd wel wat schrik … maar meestal verdwijnt dit wel als ik een tijdje bezig ben … zo ook nu.

hiking shoes

Op vlak van eten werden we echt verwend, het eten werd voor ons bereid in een stoomput, zeer lekker, maar ook zeer tijdsintensief koken … dat is iets waar ik mij zeker nooit zelf zou aan wagen.

stoomput
fish

Natuurlijk werden we ook wat ondergedompeld in het Quechua gamma, zo zouden we nu perfect een 2secondentent moeten kunnen opzetten en …. terug opplooien.

testing

En zo ontdekte ik dat er kamperen is … en zeer comfortabel kamperen. Dit bed hieronder heeft gewoon een opblaasbare lattenbodem. Niet echt geschikt voor trekkers, zoals wij, maar ik zag het wel zitten om dat bed eens een nacht uit te testen … wat ik overigens niet deed.

lattenbodem

Wij sliepen immers allemaal in een 2 secondentent … en zo’n gigantisch bed geraakt daar zelfs niet in.

2 seconds tent

Deze nacht testte ik ook nog eens mijn slaapzak. Ik weet niet waaraan het lag, aan de temperatuur (het was een redelijk warme nacht) of door de tent (dit is een tent die verduistert en isoleert … zodat je ’s morgens niet uit je tent wordt gebakken van zodra de zon omkomt), maar ik had het deze nacht zelfs (op het randje van te) warm.
Deze nacht was dus een goede test … en bevestigt mijn idee om mijn slaapzak gewoon mee te nemen, samen met een extra slaapzak voor tijdens de koude nachten.

’s morgens bleek dat we wel echt in een wei stonden, de koeien kwamen ons wakker loeien.

koeien

Dit smaakt naar meer, ik kan niet wachten tot wij echt vertrokken zijn. Al moet ik zeggen dat de verhalen van de anderen me ook zin doen krijgen om eens een stapvakantie in de bergen te gaan doen.
Er zijn zelfs al plannen voor 2017 gemaakt, als wij terug in België zijn na onze reis … dan ga ik samen met Lies hiken. Niets heerlijker dan leuke avonturen plannen.

En ondertussen is alles weer uitgepakt en is weer even als normaal … buiten dan die tent die in de gang staat te drogen.

er staat een tent in de gang

 

7 Comments

 1. oon 30 mei, 2016 at 21:46 - Reply

  Gij rappe! Ik ben nog maar net door mijn foto’s heen :)
  Wel ongeveer dezelfde foto van de tent, maar dan in de keuken. En ik heb hem helemaal zelf kunnen opplooien, wahey!

  • Annelyse 30 mei, 2016 at 22:57

   ik heb weer een beetje hulp moeten inroepen voor het opplooien … toen ik Bjeurn ging leren hoe de tent moest opgeplooid worden heeft hij de laatste stap moeten helpen omdat het mij niet lukte :-)

 2. Heidi 30 mei, 2016 at 22:51 - Reply

  Zag er plezant uit :-) Ik ben kampioen in het opplooien van die tentjes :-) Als we met de duikclub gaan kamperen, heb ik elke keer de eer zo’n 10-tal van die tentjes op te plooien want op één of andere manier ben ik de enige die die tentjes terug in hun tas krijgt :-) Hebben er zelfs nog wedstrijdjes mee gedaan, tot ik altijd won en de pret eraf was :-) Heb nu een iets grotere Seconds tent met klein voortentje. Echt fan van!
  Voor je temperatuurprobleem: misschien zo’n dure (maar lichte) zijden lakenzak meenemen? Scheelt echt veel! Heb zelf een winterslaapzak die goed is voor comfort -3° (denk ik toch) en dan een zomerslaapzak die ik vaak met zo’n thermische lakenzak combineer. Nu is het aftellen echt begonnen hé voor jullie… Spannend! x

  • Annelyse 30 mei, 2016 at 22:59

   ’t was héél plezant. Een toffe tent hé … zalig snel om op te zetten, al moet ik nog wat oefenen op het terug te plooien.

   Zo’n laken heb ik, het zou zogezegd 15°C bijgeven. Ik zal een kouwelijke zijn.

   Aftellen is inderdaad begonnen, ik kan al niet wachten tot ik eindelijk op de fiets zit

 3. […] de terugreis al op het programma. Wil je het verslag van de andere bloggers lezen? Kijk dan bij Annelyse, de rest heeft blijkbaar wat meer tijd […]

 4. Misssexandthecity 1 juni, 2016 at 10:15 - Reply

  Ik vind uwe gang prachtig, in een tent krijg je me niet :-)………

  • Annelyse 1 juni, 2016 at 10:42

   ik snap je langs één kant wel … langs de andere kant is de tent mijn vrijheid … ik zou ze niet meer kunnen missen

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.