rainbow

Toen ik door Decathlon en Walkie Talkie werd uitgenodigd op een outdoor weekend, offerde ik daar graag een schoolfeest en de 20km van Brussel voor op … en dat bleek een goede keuze.

Er was allereerst al goed gezelschap, de bekenden zoals Lies (die ik al ken van toen het hier nog een naaiblog was), Wim (een prettig gestoorde obstacle runner), bloggers die ik wel al volgde maar nog nooit ontmoette zoals Niel en Marijke en Jeroen, anderen die ik nu ontdekte zoals Maja en Jan, de blogloze queshua ambassadeurs die binnenkort op de decathlonsite over hun volgende reis vertellen, franstalige bloggers, en de organisatoren … de leuke quechua-ploeg en Andrew.

En verder kon ik niet weerstaan aan de lokroep van de Ourthe, ik waande me terug de “pittige bongo” van weleer, alleen werd ik hier wat meer in de watten gelegd dan destijds bij de scouts.

brug

Actie vonden we in de vorm van een hoogteparcours in een steengroeve. Hoogtes geven me toch altijd wel wat schrik … maar meestal verdwijnt dit wel als ik een tijdje bezig ben … zo ook nu.

hiking shoes

Op vlak van eten werden we echt verwend, het eten werd voor ons bereid in een stoomput, zeer lekker, maar ook zeer tijdsintensief koken … dat is iets waar ik mij zeker nooit zelf zou aan wagen.

stoomput
fish

Natuurlijk werden we ook wat ondergedompeld in het Quechua gamma, zo zouden we nu perfect een 2secondentent moeten kunnen opzetten en …. terug opplooien.

testing

En zo ontdekte ik dat er kamperen is … en zeer comfortabel kamperen. Dit bed hieronder heeft gewoon een opblaasbare lattenbodem. Niet echt geschikt voor trekkers, zoals wij, maar ik zag het wel zitten om dat bed eens een nacht uit te testen … wat ik overigens niet deed.

lattenbodem

Wij sliepen immers allemaal in een 2 secondentent … en zo’n gigantisch bed geraakt daar zelfs niet in.

2 seconds tent

Deze nacht testte ik ook nog eens mijn slaapzak. Ik weet niet waaraan het lag, aan de temperatuur (het was een redelijk warme nacht) of door de tent (dit is een tent die verduistert en isoleert … zodat je ’s morgens niet uit je tent wordt gebakken van zodra de zon omkomt), maar ik had het deze nacht zelfs (op het randje van te) warm.
Deze nacht was dus een goede test … en bevestigt mijn idee om mijn slaapzak gewoon mee te nemen, samen met een extra slaapzak voor tijdens de koude nachten.

’s morgens bleek dat we wel echt in een wei stonden, de koeien kwamen ons wakker loeien.

koeien

Dit smaakt naar meer, ik kan niet wachten tot wij echt vertrokken zijn. Al moet ik zeggen dat de verhalen van de anderen me ook zin doen krijgen om eens een stapvakantie in de bergen te gaan doen.
Er zijn zelfs al plannen voor 2017 gemaakt, als wij terug in België zijn na onze reis … dan ga ik samen met Lies hiken. Niets heerlijker dan leuke avonturen plannen.

En ondertussen is alles weer uitgepakt en is weer even als normaal … buiten dan die tent die in de gang staat te drogen.

er staat een tent in de gang