2016-05-14 19.55.16

Broodjes op een stok … ideaal voor aan een kampvuur en eens iets anders als marshmallows … je hebt wel wat meer geduld nodig.

Bjeurn vroeg me wat er zo speciaal aan het recept was, want ze waren zo lekker. Ik veronderstel dat vooral de setting en het gezelschap ze zo bijzonder waren … want ik gebruikte een recept voor dummies.

Broodjes op een stok (goed voor 8 broodjes)

  • 500g vloeiende bloem
  • 20g bakpoeder
  • 3 g zout
  • 30g roomboter 
  • 250 à 300 g water
  • worstje (optioneel)
  • een stok 
  1. Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom
  2. Voeg boter en een gedeelte water toe en start met kneden
  3. Voeg geleidelijk het water toe tot je een soepel glad en niet te plakkerig deeg hebt
  4. Neem een part deeg en draai het rond een stok of tak. Zorg dat de punt van de stok bedekt is met deeg, zodat hij niet verbrand. Let ook op dat het deeg niet te dik is (anders duurt het héél lang eer het klaar is) en dat de dikte overal gelijk is. 
  5. Houd de stok met het deeg boven het vuur tot deze bruin begint te kleuren en gaar is, vergeet niet regelmatig rond te draaien
  6. Ook lekker met een worstje tussen

broodje op een stok