Als afsluiter van onze reis besloten we voor legoland in Denemarken te kiezen. Een goed idee zo bleek, de kinderen keken de laatste weken helemaal uit naar legoland in plaats van zich al te focussen op thuis.

Voor ons verblijf hebben we even moeten rondzoeken, het legohotel was boven ons budget, de airBNB’s lagen op 30km van het park, en uiteindelijk kozen we voor een gecombineerd pakket, 3 nachten kamperen op de Lego Holiday village camping en 2 dagen toegang tot het park.

We hadden liever een cottage of één van de huisjes gekozen, maar die waren jammer genoeg niet (meer?) beschikbaar in pakketformaat. 

Ik voelde me wel wat schuldig tegenover mijn mama die ons kwam ophalen, toen bleek dat het ook nog eens schijtweer zou zijn. Mijn mama had wel een tent mee die wel waterdicht was, maar ze verkoos, desondanks het weer, toch bij mij en de kinderen te slapen (Bjeurn kreeg het privilege van me-time im een droge tent). Mijn schuldgevoel bleek trouwens niet nodig, de dappere duo’s hebben ook een dappere mama/oma.

Ik was aangenaam verrast door de camping (en ik ben een moeilijke op dat vlak). Een mooi park, alles proper, een grote eetzaal met tv en pooltafel (waar Vic en zijn nieuwe vrienden 1 keer geld instaken, waarna ze alle gaten blokkeerden om te kunnen blijven spelen), een keuken, picknicktafels buiten en ook een gezellig plekje (we stonden wel toevallig op de foute plek die gezelliger bleek dan onze feitelijke plaats)

Het is ook tof dat je op de camping helemaal in het legothema blijft, en dat je op een korte wandelafstand van het park zit.

    

Ook voor legoland ben ik lovend. We spendeerden er 2 dagen, we vonden het park net te groot voor 1 dag maar misschien weer net te klein voor 2 dagen. Maar 2 dagen uitrekken gaf ons wel de kans om alles ontspannen te doen, alhoewel Vic de eerste dag niet uit zijn extase leek te geraken.

Een grappig detail is dat er aan de wachtrijen ook lego staat waar de kinderen mee kunnen spelen, maar veel plezier hebben we er niet aan gehad want er moest amper aangeschoven worden. Zelfs de tweede dag die een zaterdag was, was het wel drukker maar moesten we nooit lang aanschuiven, heerlijk. Vanaf half augustus gaan de Denen weer naar de school, misschien is dat de reden  … dat in combinatie met het slechte weer.

Legoland is geen gewoon attractiepark … je kijkt er je ogen uit, tof voor kinderen en nostalgische ouders.

De attracties zijn misschien iets minder eng en meer voor jongere kinderen (zoals de mijne nog) er was bijvoorbeeld geen ‘overkop’, toch heb ik (samen met mijn mama) veel gegild en heb ik mijn ogen veel dichtgeknepen (de foto’s gaven dat geheim prijs). De kinders zijn echter onbevreesd en wilden ofwel alleen in het karreke, oftewel naast de koeka (zo wordt mijn mama genoemd)

Ik vond het trouwens ook originele attracties, een boottocht met waterpistolen waar je anderen kan natspuiten maar ook zelf kan natgemaakt worden (voor deze pasten we, maar Vic die vanaf de kant boten bespoot werd wel enorm nat), een roetsbaan waar je ineens een verdiep naar benden valt, een robot waarbij je zelf je ride kan programmeren (de pilotenschool)

Mini-land bleek ook ferm, zie bijvoorbeeld eens Nyhavn uit Kopenhagen, misschien herken je het in ons verslag van de citytrip.

     

    

     

     

    

    

     


   

Tip, als je naar legoland gaat neem dan een legomannetje mee. Aan de kassa’s van de winkels staan ook popjes waarmee je onderdelen kan ruilen, zodat je naar huis gaat met een ander popje, wij vonden dat alvast tof.

Legoland was plezant …  maar nu wil Liv terug naar haar echte vrienden !!!