open haard

Voordat we op ons groot fietsavontuur vertrekken staan er nog wat oefensessies op het programma … ons materiaal moet immers getest worden.
Wegens agendaproblematiek is een korte fietstrip (naar een dichtbijzende paalkamping, want dat staat zeer prioritair op onze bucket list) er nog niet van gekomen, maar een alternatief deden we dit weekend.

We installeerden ons in ‘het kot’ en staken daar de open haard aan. En daarna brachten we er ook de nacht door om zo onze matjes, slaapzakken, binnenslaapzakken, hoofdkussens, …. te testen. Het slapen deden we (zoals we op fietsreis ook van plan zijn) in thermisch ondergoed.
Zoals te verwachten was scoutsmeisje Liv wreed enthousiast voor dit avontuur. Ik iets minder, slapen in een stoffig koud kot ligt ver buiten mijn comfortzone.

Het vuurtje was héél gezellig, de open haard in ons kot is voor de eerste keer getest en goedgekeurd.
We maakten al volop plannen om na onze reis het kot in orde te zetten en in te richten als clubhuis, de kinderen zagen het al helemaal zitten en hebben al helemaal in hun hoofd hoe het er zal moeten uitzien. Het nieuwe project nadat we terug thuis zijn is al weer gevonden.

En nadien slapen in ' kot ... serieus buiten mijn comfortzone, maar ons materiaal moet toch eens getest worden #tourdeurope #fietsreis #oefenen #kamperen

De nacht viel uiteindelijk ook wel mee, althans voor Vic, Liv en Bjeurn … zij hebben goed geslapen.
Ik iets minder, hoewel ik goed warm had toen ik in mijn liner en slaapzak kroop, werd ik in de nacht wakker doordat mijn heup zeer deed van het liggen … dat heb ik dus elke nacht voor als ik kampeer, geen idee hoe dat komt, ik slaap al jaren op het beste matje en toch word ik meerdere keren wakker van de zeer.
Ook had ik het koud, alhoewel zowel mijn liner als slaapzak helemaal toegesnoerd waren en ik een merinowollen shirt aanhad.
En als het nu een bitter koude nacht was, had ik het niet zo erg gevonden, maar het is deze nacht niet kouder dan 8°C geworden. Met een slaapzak met comforttemperatuur 8°C en een extra liner die zogezegd nog 15°C zou moeten toevoegen, zou dat toch niet mogen (en dat voor de nicht van een poolreiziger)
Niet goed voor het vertrouwen dit experiment, ik vrees al voor 5 maand koude nachten en dat zie ik precies niet zo zitten. Isolatiematjes, extra slaapzak, ….. ik zal nog wat moeten experimenteren tot ik de juiste formule te pakken heb.

Moest je willen weten welk materiaal we gebruiken, check dan onze paklijst.