Hoeveel platte banden zullen we tijdens onze Tour d’Europe hebben? Ik denk dat het wel zal meevallen, ik gok op 2 (en ik hoop dat ik er niet teveel naast zit). Voor een platte band heb ik nog niet zoveel schrik, maar ik vrees dat we onderweg ook wel eens zullen vallen, en dat is minder leuk.

Wat zal het dagbudget zijn? Tijdens de vorige fietsvakanties was het €125/dag en €131/dag. Maar dit wordt een reis en geen vakantie … wij mikken naar €84/dag.

Hoeveel afstand zullen we afleggen? Wij rekenen met 50km/dag, en 5 fietsdagen per week. Dat komt dan ongeveer op 14 000 km in totaal.

Gaan we altijd in de tent slapen? Wij hopen ook op gastvrijheid te kunnen rekenen via couchsurfing en warm showers … en hopelijk kunnen we onderweg soms eens in een echt bed slapen.

Hoeveel landen zullen we aandoen? Normaalgezien een 14-tal, maar plannen zijn er om te wijzigen.

Welke vervoersmiddelen zullen we gebruiken, buiten de fiets? Zeker ferries, maar misschien ook wel een trein of een vliegtuig.

Veel vragen … en het antwoord op deze wordt gaandeweg bijgewerkt in onze gloednieuwe statistiekenpagina. Want natuurlijk zijn er statistieken!!! Momenteel nog met enkele fictieve cijfers, maar vanaf 30 juni worden deze dagelijks up-to-date gehouden … want wij houden van cijfers.

En het staat u vrij om een gok te doen naar het aantal platte banden die we onderweg zullen hebben.