Kleren die nooit stinken

2017-10-24T22:38:26+00:00april 26th, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: , , |9 Comments

merino

Tijdens onze Tour d’ Europe zullen we waarschijnlijk dikwijls vuil zijn, en misschien zelfs stinken … en dat vind ik veel erger dan het feit dat ik constant dezelfde kledij zal moeten dragen.

Gelukkig hebben we al enkele trucjes om wat fris voor de dag te blijven komen, maizena en merino.

Merinowollen kledij is onze nieuwste ontdekking … en wat een revelatie. Kleding uit merinowol heeft immers een paar fantastische eigenschappen. Het is thermisch en geschikt voor alle weertypen (houdt je warm als het koud is en koel als het warm is), het ventileert, het behoudt zijn isolatie ook als het vochtig is maar het voornaamste … het neemt geen geuren op.

We hebben dit tijdens onze marathonvoorbereiding al uitgebreid getest en inderdaad … dat gaat dus gewoon niet stinken, wat luchten is voldoende en veel wassen is echt niet nodig het fris te houden.

Jammer genoeg is merino, als je het koopt in de duurdere outdoorwinkels, zeer duur. €90 voor een t-shirt is geen uitzondering. Maar ook in decathlon hebben ze een assortiment aan merino, dat zeer interessant van prijs is. (Via de Nederlandstalige site is het moeilijk te vinden, maar via de franstalige versie kom je er gemakkelijker)

Bjeurn en ik hadden reeds een merino longsleeve waar we behoorlijk enthousiast over waren en toen decathlon een deel van ons reismateriaal van onze Tour d’Europe wou sponsoren (bedankt daarvoor), kozen we resoluut voor een uitbreiding van onze merinokledij. Zo hebben we ondertussen longsleeves, T-shirts, topjes en zelfs een lange thermische merinobroek. En het toffe is, dat de kleding ook vrij sober is … we zullen er dus zelfs niet al te trekkerig uitzien.

Merino … wij zijn fan !!!

Ondertussen verdiepen we ons ook al in het ondergoed, dat heb je ook in merinowol (en het zou niet prikken), maar ook bamboe heeft gelijkaardige eigenschappen. In decathlon is dit dan weer niet te verkrijgen, maar dit wordt dan weer verkocht in talloze online shops, nog wat shopping te doen dus.

9 Comments

 1. gerhildemaakt 26 april, 2016 at 07:10 - Reply

  Mijn vriend is ook helemaal fan van zijn merinowollen T-shirts, al zou ik er nog eens aan moeten ruiken om zeker te weten of ze (ook na een aantal jaren dragen) geen geurtjes opnemen.

  • Annelyse 26 april, 2016 at 08:57

   Daar ben ik ook eens benieuwd naar … of het na meerdere keren wassen nog even effectief is

 2. Misssexandthecity 26 april, 2016 at 09:42 - Reply

  Mmm, dit is interessant,…….ga ik bekijken in Decathlon,…….vooral voor de t-shirts,…….en laat weten hoe het afloopt met de bamboe shopping :-)

 3. madebykk 27 april, 2016 at 08:19 - Reply

  ik heb ook een manier gevonden om de geurtjes uit de sportkleding te krijgen, een scheutje azijn tijdens het wassen doet hier wonderen.

  • Annelyse 27 april, 2016 at 09:25

   Maar dan is het voor ons te laat. wij willen niet stinken in de eerste plaats (en zo weinig mogelijk wassen)

 4. Stien 17 mei, 2016 at 15:00 - Reply

  Ik zie in je paklijst dat je verschillende soorten truitjes hebt, 100% en 70% wol. Ik heb al gehoord dat die van 100% wol teveel zouden prikken, en dat de mengeling met iets synthetisch het truitje makkelijker wasbaar maakt, het beter in vorm blijft en minder prikt. Wat is jouw ervaring?

  • Annelyse 17 mei, 2016 at 18:20

   hey Stien, ik heb tot nu toe enkel decathlongerief, dus misschien is icebreaker anders (maar ook wel een héél pak duurder). Ik heb wel al gemerkt dat merino niet super goed zijn vorm houd (maar dat heb ik dan vooral gemerkt bij een shirt met 70% wol). Van prikken heb ik geen last, bij geen van de beide samenstellingen.
   Voor het wassen onderweg denk ik dat je wel wat moet opletten. Synthetische stof droogt beter en kan je ook goed uitwringen, met de merino zal je wat voorzichtiger moeten zijn. Maar merino moet je dan wel veel minder wassen ;-)

 5. Kapucijnaap 17 mei, 2016 at 16:46 - Reply

  Geen merino-wol in huis hier maar wel bevestiging wat die bamboe betreft, ik heb 2 bamboo t-shirts (geen speciale sport exemplaren ofzo, gewoon simpele t-shirts van op marktjes in respectievelijk Amsterdam en Berlijn) die ik altijd draag om te sporten (inclusief op fietsvakantie) sinds de ontdekking dat die inderdaad NOOIT stinken, dat is echt een gerief (zeker op fietsvakantiedagen waar ik niet elke avond goesting heb om t-shirts te wassen in de lavabo)

  • Annelyse 17 mei, 2016 at 18:18

   en die bamboo dingen die vallen volgens mij ook zeer goed mee van prijs

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.