work_in_progress

De aandachtige lezer heeft hier héél wat veranderingen zien passeren de laatste tijd.

Allereerst wou ik schone links … dus mijn links zien er vanaf nu zo uit
http:/ /annelyse.be/blogveranderingen
en niet meer zo
http:/ /annelyse.be/2016/04/26/de_veranderingen_aan_mijn_blog

Veel schoner, eenvoudiger en gemakkelijker deelbaar met anderen. Jammer genoeg moest ik hierdoor ook al mijn oude links laten aanpassen.

Hierdoor zat ik met een héél pak “broken links” in mijn site. Ik ben al een maand links aan het herstellen … ondertussen heb ik er nog een 200-tal te doen, dat lijkt veel, maar ik heb er al een 800-tal gedaan, dus het einde is in zicht.

Ook merkte ik aan de statistieken van deze maand dat Google me serieus gestraft heeft voor het aanpassen van mijn links. Google bleef zoekopdrachten immers naar mijn oude linkadres sturen, waardoor er heel veel error-404’s (oops this page could not be found) zijn opgekomen. Zoveel dat ik er zelfs een email van Google over kreeg … die ik niet volledig snapte en dan maar negeerde.
Ik veronderstel dat mijn pageranking enorm gedaald is, maar ik ben al blij dat mijn vaste lezers hier blijven lezen … ondanks alle chaos.
Ik ben trouwens nog steeds content dat ik (na lang twijfelen) de moed had om mijn links om te switchen naar de eenvoudigere versie. Trouwens … ik ben als cijferliefhebber wel eens benieuwd of dit zich snel zal herstellen in mijn statistieken.

Gelijktijdig met het aanpassen van de links en de laatste weken van de marathonvoorbereiding besloot ik ook mijn bloglayout aan te passen. Dat was -op dat moment- totaal geen goed idee, want tijdens die laatste weken van de marathonvoorbereiding was rust héél belangrijk en neem van mij aan dat daar behoorlijk veel tijd in kruipt … het installeren van een nieuwe layout. Tijd die ten koste ging van slaap.
Maar dit was zoals met ‘mijn kapsel’ ook het geval kan zijn, ik kan me daar zo super lang aan storen en ineens is het genoeg … dan neem ik zelfs niet de tijd meer om een kappersafspraak te maken, dan moet mijn haar gewoon geknipt worden, of dat nu door mijn mama is, of door een kapper die zonder afspraak werkt. Zo lang het maar “snel” gebeurd.

Ik koos dus voor het eerst voor een betalend thema, en omdat ik door het bos de bomen niet meer zag (en omdat het snel moest gaan) besloot ik gewoon om een héél populair thema met veel mogelijkheden te kiezen …. de meeste zaken zijn populair om een reden, redeneerde ik. Misschien niet zo’n verstandige manier van handelen, maar achteraf gezien toch een goede keuze geweest.

En zo werd ook mijn blogdesign wat minimalistischer dan voorheen, misschien moet ik er nog een kleine persoonlijke touch insteken maar dat dringt even niet.

Een nieuw thema wil ook zeggen … veel uitzoekwerk en interne veranderingen waar jullie gelukkig niet veel van merken. Mijn foto’s worden vanaf nu bijvoorbeeld op de blog bewaard en het gaat niet meer via flickr.

En een nieuw thema wil ook zeggen, wat pagina’s herschrijven en herinrichten. Momenteel gebruik ik nog geen fractie van de mogelijkheden, maar ‘alles met ne keer’ … ik vind dat de sneeze page, de over mij, de PR’s en wedstrijden er al een stuk beter uitzien. Nu misschien eens focussen op de Tour d’Europe pagina.

In elk geval … ik heb blogsgewijs niet stilgezeten. Tips of opbouwende kritiek mogen trouwens altijd doorgegeven worden. En als iemand weet hoe ik een landkaart op de blog kan zetten die automatisch onze reisroute (via mijn locatie) weergeeft, die mag dat altijd melden in de commentaren, dat zou ik wel ferm vinden.

Voila, tot zover de technische blogdetails, nu dit zo goed als achter de rug is kan ik me terug focussen op de belangrijke zaken.