merino

Tijdens onze Tour d’ Europe zullen we waarschijnlijk dikwijls vuil zijn, en misschien zelfs stinken … en dat vind ik veel erger dan het feit dat ik constant dezelfde kledij zal moeten dragen.

Gelukkig hebben we al enkele trucjes om wat fris voor de dag te blijven komen, maizena en merino.

Merinowollen kledij is onze nieuwste ontdekking … en wat een revelatie. Kleding uit merinowol heeft immers een paar fantastische eigenschappen. Het is thermisch en geschikt voor alle weertypen (houdt je warm als het koud is en koel als het warm is), het ventileert, het behoudt zijn isolatie ook als het vochtig is maar het voornaamste … het neemt geen geuren op.

We hebben dit tijdens onze marathonvoorbereiding al uitgebreid getest en inderdaad … dat gaat dus gewoon niet stinken, wat luchten is voldoende en veel wassen is echt niet nodig het fris te houden.

Jammer genoeg is merino, als je het koopt in de duurdere outdoorwinkels, zeer duur. €90 voor een t-shirt is geen uitzondering. Maar ook in decathlon hebben ze een assortiment aan merino, dat zeer interessant van prijs is. (Via de Nederlandstalige site is het moeilijk te vinden, maar via de franstalige versie kom je er gemakkelijker)

Bjeurn en ik hadden reeds een merino longsleeve waar we behoorlijk enthousiast over waren en toen decathlon een deel van ons reismateriaal van onze Tour d’Europe wou sponsoren (bedankt daarvoor), kozen we resoluut voor een uitbreiding van onze merinokledij. Zo hebben we ondertussen longsleeves, T-shirts, topjes en zelfs een lange thermische merinobroek. En het toffe is, dat de kleding ook vrij sober is … we zullen er dus zelfs niet al te trekkerig uitzien.

Merino … wij zijn fan !!!

Ondertussen verdiepen we ons ook al in het ondergoed, dat heb je ook in merinowol (en het zou niet prikken), maar ook bamboe heeft gelijkaardige eigenschappen. In decathlon is dit dan weer niet te verkrijgen, maar dit wordt dan weer verkocht in talloze online shops, nog wat shopping te doen dus.