Finished my first trail ... 26 km of joy!!! #meerdaalwoudtrail #iloverunning #nevernotrunning #instarunners #trail #teamdecathlon

Ik moet zeggen dat het goed gaat met de marathontraining. Ik ben relatief gemotiveerd (alhoewel ik me toch altijd moet oppeppen om effectief te starten, maar dat heb ik altijd wel), ik doe behoorlijk veel loopkilomters (al weet ik niet of ik de trage kilometers met Liv mag meetellen), ik heb plezier in de lange duurlopen en ik heb tot nu toe (hout vasthouden) geen last van kwaaltjes.

Als duurloop deed ik deze week 26km tijdens de Meerdaalwoudtrail, dit was mijn eerste trail en zeker voor herhaling vatbaar. Ideale omstandigheden als je -zoals ik- graag het kind in je nog eens loslaat en ervan houdt door de modder te lopen zonder dat je onder je voeten krijgt van je mama.
Gisteren was het misschien een trieste dag vol regen, maar vandaag was het relatief warm, relatief droog en heerlijk modderig in het Meerdaalwoud.

Interval is er deze week niet van gekomen, agendaproblemen … we hadden de kinderen immers een avond in het kot beloofd.

Alles gaat dus behoorlijk vlot, enkel het afvallen is een probleem.
Ik denk dat ik het levende bewijs ben dat je van sport niet afvalt … ik loop tegenwoordig toch wel veel en ik doe mijn woon-werk traject ook met de fiets.
Jammer genoeg is afvallen is bij mij toch altijd “letten op het eten (en drinken)” … ik eet echter zo graag … ik denk dat ik in een ultieme reddingspoging maar ga meedoen met de vasten (die op 10 februari begint) ... wie doet er mee?

Voor een impressie van de loopweek is er weer het youtube-filmpje … veel plezier ermee

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 60 km
Gewicht (gemiddelde van week): 59,7 kg

Training 1: Lopen van ‘t werk naar huis (doel hartslag 150)
11.70 km – 1h:01m:00s – 05:13 min/km

Training 2: Avondloopje met Liv
5.36 km – 40m:47s – 7:36 min/km

Training 3: ‘s morgens naar ‘t werk lopen
11.78 km – 1h:10m:28s – 05:59 min/km

Training 4: Loopje met Liv
5.44 km – 38m:33s – 07:05 min/km

Training 5: Meerdaalwoudtrail
25.82 km – 2h:37m:38s – 06:06 min/km