NinglinspoOnder het moto “Investeer in ervaringen en niet in spullen” kreeg Bjeurn voor zijn verjaardag een verrassingsuitstap.

Ik ging voor een mooie, avontuurlijke wandeling geschikt voor kinderen (niet te lang dus). En ik vond deze aan de Ninglispo (de enige bergrivier van België) … echt een aanrader, zeker met kinders.

Tot mijn grote verbazing bleek onze trip effectief een verrassing tot we, in Aywaille aangekomen, vertelden wat we gingen doen en onze stapschoenen uit de koffer van de auto haalden.
Bjeurn is er immers een krak in om verrassingen te achterhalen, en onze kinderen (die ik al voorbereid had) staan ook niet bekend om hun stilzwijgen.

Met zijn 6km is de wandeling zeker niet te lang, en met de talloze brugjes over het water en bij momenten iets moeilijkere stukjes bleef het altijd boeiend voor de kinderen.
Vic verraste ons door zijn dartel enthousiasme en Liv droomde al van een carrière als boswachter in de natuur (baas van de boswachters feitelijk … want dan zou ze toegang hebben tot meer natuurgebieden)

Met 10°C en droog weer waren het ideale wandelomstandigheden, maar de Ninglinspo is ook op hete dagen een aanrader, het riviertje heeft immers enkele natuurlijke glijbanen en is op sommige plekken ideaal om in te spelen en dammen te bouwen. Jammer genoeg blijkbaar ook vrij toeristisch, dus als wij nog terugkomen (wat we zeker nog doen) is het op een warme vrije weekdag.

’s middags aten we aan een bankje en zou ik een warme chocomelk klaarmaken op een gasvuurtje, maar tot grote teleurstelling van de kinders had ik de verkeerde combinatie gas / vuurtje meegenomen en werd het koude chocomelk … ook lekker … maar toch was de teleurstelling groot.

Natuurlijk filmde ik ook wat stukjes bij elkaar, ik droom al stiekem van een GoPro waar we ook op onze fietsreis mee zouden kunnen filmen. Maar dat is dan weer een elektrisch apparaat erbij dat we moeten opladen … dus in plaats van de GoPro zullen we waarschijnlijk een selfie-stick kopen … nooit gedacht dat we ons dat zouden aanschaffen.
Ik heb geprobeerd om het filmpje niet te lang te maken, een youtube-filmpje is voor mij liefst niet langer dan 5 minuten en daar ben ik dan net in geslaagd.

Veel kijkplezier alvast … enneh als jullie nog leuke wandelingen kennen, laat zeker weten in de commentaren, dit smaakte naar meer.

Nuttige info

Startpunt: parking langsheen de weg tussen Remouchamps en Stoumont, in een dorpje genaamd Sedoz (tevens de naam van de straat). GPS-coördinaten: 50.468609,5.74354.

Afstand: 6km

Route: Ninglinspo 21, goed aangegeven dmv blauwe pijlen. Startbord met route te bekijken op de parking. Hier kan je de route ook bekijken en downloaden.

Moeilijkheid: Onze kinderen van 6 en 7 konden dit gemakkelijk aan, maar buggy’s laat je beter thuis en hele kleintjes zal je soms wel moeten dragen.