Dit weekend stonden wij als informant op de fiets- en wandelbeurs in Gent. Ik gaf er een presentatie over de Mullerthal Trail (met kinderen) en voorts lichtten we wat leuke outdoor trips uit die we deden met (en eentje zonder) de kinderen.

Graag deel ik de links ook nog eens hieronder, als je zin hebt in een leuke outdoor trip, dan zijn dit mijn 11 aanraders !!!

Ninglinspo

Wandelen aan de Ninglinspo vind ik een echte aanrader voor gezinnen met kinderen die nog niet de wandelmicrobe te pakken hebben. De Ninglinspo is de enige bergrivier van België en er loopt een korte (8km) maar redelijk spectaculaire wandeling langs. In de zomer neem je best je badpak mee, want dan kan je er spelen in de rivier en glijden van de natuurlijke glijbanen die er gevormd zijn.

verdronken land van saeftinghe

Het verdronken land van Saeftinghe is ook héél plezant. Dit is een natuurgebied op Belgische en Nederlands grondgebied aan de Westerschelde dat tijdens vloed gedeeltelijk onder water komt te staan. Er worden regelmatig excursies georganiseerd, maar ook zonder gids kan je al een korte wandeling maken. Botten zijn een vereiste en van modder houden is meegenomen. Ideaal om te combineren met een bezoek aan Doel.

everzwijnbad speelbos

Dan zijn er de speelbossen, bossen met spelelementen gemaakt uit natuurlijke materialen. Zo heb je het vossenhol, het Everzwijnbad en het vliegbos, En natuurlijk nog veel anderen

een kloof van de mullerthal trail

De Mullerthal trail heb ik dit weekend zo aangeprezen, dat ik hem al wat beu ben. Maar hij blijft zwaar de moeite … lees het verslag maar, want veel ga ik er niet meer over zeggen.

Dan is er het paalkamperen, dit is een beetje toegelaten wildkamperen. Een mooi plekje is gegarandeerd, het kost je niks … het enige dat gevraagd wordt is wat respect voor de omgeving. Mooie deal denk ik dan.

met de daktent naar natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve

In Nederland heb je de natuurkampeertereinen, wij gingen met mijn petekind naar de luxecamping “Ottermeerhoeve“, en dat was de max. En volgende keer kiezen we er een meer basic kamping uit.

kanoën in de Biesbosch

Kanoën op de Biesbosch (een natuurgebied in Nederland) staat zeer hoog in mijn top !!! Wij deden hier een tweedaagse en sliepen in een tentje op de paalkamping (maar op de Biesbosch zijn nog veel andere leuke overnachtingsmogelijkheden, zeker de site eens checken)

De dappere duo's op de top van de Ben Hope

Over onze roadtrip in Schotland en de hikes daar (tip https://www.walkhighlands.co.uk) ben ik ook nog zeer enthousiast!!! Ik zou zo terug gaan.

geocachen zo begin je eraan

Geocachen is feitelijk een geweldige hobby, ik vraag me af waarom het bij ons al zo lang geleden is dat we het nog deden. Wil je weten hoe je eraan begint, en waarom het zo tof is. Bekijk dan zeker de links eens.

hangmat DDhamocks

Je moet niet ver gaan om iets schoons te zien en in België zijn er ook plaatsen waar je gerust kan wildkamperen zonder betrapt te worden. Bjeurn en ik wandelden de Eislek trail en we sliepen wild in onze hangmat.

winterkamperen

Kamperen moet niet beperkt worden tot de zomer. Winterkamperen is ons héél goed bevallen en het Stropersbos met zijn wilde paarden is de mooiste paalkamping waar ik al was. Alleen eens een winterslaapzak aankopen om me ’s nachts warm te houden.

Voila dat waren ze, voor vragen weet je me wel te vinden (contactpagina)!!!
Hopelijk kan dit een beetje inspireren. Een van de volgende laat ik weten wat mij geïnspireerd heeft op de fiets- en wandelbeurs.