We hebben de feestdagen afgesloten met 4 feesten op rij, oudjaar, nieuwjaar, de verjaardag van Bjeurn en nog een laatste familiefeest.
Vandaag was ook de laatste dag dat ik me ongelimiteerd bezondigde aan cava, chips, gourmet, worteltaart, ….
Morgen start het marathondieet … en ik ben (samen met mijn huisgenoten) precies ook klaar voor een detox.

Op de weegschaal valt de schade al bij al mee … waarschijnlijk omdat ik tussen de feesten door wel ben blijven lopen en naar het werk fietsen.

Afsluiting van het loopjaar met een loopje en daarna cava, warme chocomelk, cake aan de vuurkorf #nevernotrunning #iloverunning #instarunners #trail #nightrun #heidejoggers #vuurkorf

De loopweek was alvast geslaagd, met de loopvrienden deden we ter afsluiting van het jaar een avondloopje door de velden en bossen in den donker … om dan af te sluiten rond de vuurkorf met bubbels en lekkers.

De laatste dag van het jaar waagde ik me aan fartlek (Je loopt rustig naar het bos. Je ziet 200 meter verder een mooie boom, loop er naartoe in een iets hoger tempo, dan recupereer je, je ziet een bankje 100 meter verder: spurt er naartoe, recupereer, een heuveltje: sprint erop, recupereer, enz… Je speelt eigenlijk met jezelf en kiest zelf wat je doet, hoe snel je loopt, en hoe lang je recupereert. Dit doe je zo’n half uurtje en dan weer loslopen). Plezant maar ik vond het echt wel super zwaar.
Het was wel grappig dat ik een loopvriendin tegenkwam net tijdens een sprintje en dat ze me onder de indruk toeriep “Amai … gij loopt snel”

De eerste dag van het nieuwe jaar zette ik dan in met dezelfde toer, maar aan een veel gezapiger tempo. In mijn hoofd was het belangrijk om er vanaf de eerste dag direct goed aan te beginnen, en op endomondo te zien ben ik daar niet de enige in, maar op 1 januari moest het nu toch ook niet direct te pittig voor mij.

Vandaag stond er 14km op het schema, planningsgewijs niet zo evident vermits we om 11u op het familiefeest in de kempen moesten zijn, maar voor alles bestaan goede oplossingen.
De kinderen werden ruim op voorhand al gedropt op de feestlocatie en wij liepen nog voor het familiefeest samen 18km aan de hand van de wandelknooppunten.
4 km teveel maar dat was geen probleem want duurlopen doe ik wel graag … genieten aan een rustig tempo en met lage hartslag. Ik had trouwens gezelschap van Bjeurn en het genot van een andere omgeving … ideale condities dus.

Om het jaar goed in te zetten heb ik trouwens ook weer een endomondochallenge opgezet. Om ter ’t meest loopkilometers in 2016, ik zal gegarandeerd minder goed scoren dit jaar als in 2015, maar dat doet er niet toe. Altijd leuk en motiverend om jezelf wat op te trekken aan anderen die zowat hetzelfde aantal kilometers lopen dan jij.
Dus ook jullie zijn van harte welkom op onze challenge.

 

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 44 km
Gewicht (gemiddelde van week): 59,6 kg

Training 1: 8.92 km – 59m:55s  – 06:43 min/km
de avondloop met de loopvrienden

Training 2: 8.60 km – 49m:09s – 05:43 min/km
Fartlek

Training 3: 8.39 km – 50m:27s – 06:01 min/km
Eerste loopje van 2016

Training 4: 18.07 km – 1h:50m:08s – 06:06 min/km
Duurloop in de kempen ahv de wandelknooppunten