De laatste kanodag deden we op een drafje. Vroeg uit bed, 8u in plaats van 9u. Vroeg is relatief op reis.

Waar de afvaart van de Dordogne heel rustig was, was het vandaag echt wel super toeristisch. Begrijpelijk, want de Dordogne doet op dit deel verschillende pitoreske dorpjes tegen kalkrotsen aan, met elk hun kasteel.

We zagen onze laatste ijsvogels net voordat het drukke gedeelte begon. Daarna was het mensen kijken. Wat de hond eindelijk haar rust had gevonden was er nu wat frustratie bij Juno. Honden zijn soms net zoals kinderen, Juno wil altijd als eerste zijn. Jammer genoeg zijn zeer wat minder voor rede vatbaar, dan kinderen. Maar ze hebben dan weer andere voordelen. Ze klagen niet alles er gewandeld moet worden, bijvoorbeeld.

Bjeurn wilde de kano-activiteit bijna niet met mee delen op strava, omdat ik met met de hond was bezig geweest dan met te roeien.

Tegen 13u leverden we de kano binnen. T is plezant geweest. En zeker voor herhaling vatbaar in een nieuwe setting. Maar tegen dan moet Bjeurn wel het verschil tussen “links” en “rechts” onder de knie hebben.

En dan nog vlug onze driedaagse hike plannen. Op 10 minuten hadden we een natuurgebied uitgekozen, een route bepaald een en camping geselecteerd.

Een zo belandden we in de camping municipal van Peyrelevade in het centrum van Parc Naturel regional de Millevaches en limousin. Feitelijk zitten we niet meer in de Dordogne, maar al iets dichter bij huis.

We hebben een prachtig plekje met zicht op de swamp (het moeras). En we werden van harte welkom geheten door alle gaaien van het dorp. Enfin, toch door een mooie delegatie. De voortekenen voor een mooie 3 daagse, zijn al dik in orde.

Afstand kano: 21km (carsac tot Beynac)

Overnachting: camping municipal de peyrelevade met zicht op de swamp (in parc naturel regional de Millevaches en limousin)