Ondertussen ben ik al 8 maanden geblesseerd.
Diagnoses worden gesteld … en weerlegd.
Voor de moment is de conclusie dat we eigenlijk niet weten wat ik exact heb (waarschijnlijk hardnekkige spierontsteking die we niet exact kunnen lokaliseren). 
Rust helpt niet en ondertussen begin ik ook te twijfelen aan wat ik nu voel. Precies of mijn geest een loopje met me neemt.
Zeggen ze dat ik een hernia heb, dan voel ik ineens een zeurende rugpijn, wordt er nadien gesteld dat ik een ontsteking op mijn schouders heb, doen erna ineens mijn schouders pijn.

Ik ben zwaar gefrustreerd, ik weet niet wat ik moet voelen en wat ik moet doen. Beginnen aan een cortisonenkuur van 2 weken (waarvan je vapeurs krijgt en verdikt), gewoon terug gaan lopen (eventueel met een start to run om mijn lichaam wat geleidelijk aan terug te laten wennen), of blijven wachten?
Ik ga sowieso voor tweede opinie, en ik ben ook van plan om het lopen binnenkort terug op te nemen, misschien is op ’t gemak lopen nog effectiever dan rust!? Want de pijn is (nu) zeker niet ondraaglijk, ik ben daarnet 5km gaan lopen en dat ging … maar ik voel wel dat de pijn niet volledig verdwenen is en ik heb zoveel schrik om door te overdrijven alles nog veel erger te maken.

Wordt ongetwijfeld vervolgd

De historiek

 • 8 maart … ik merkte voor ‘t eerste dat het lopen me pijn bezorgde in mijn rechterheup/bil
 • 2 april … doktersbezoek met conclusie peesontsteking. 2 maand ontstekingsremmers nemen en loopstop
 • 24 mei … afspraak met een sportdokter, want de klachten werden steeds erger in plaats van beter
 • 27 mei … CT scan laten nemen van de lage rug
 • 31 mei … diagnose ‘herniaKE’ en al ‘beginnende’ vorm van artrose (slik)
 • Juni-oktober 2013: 1 keer per week kine en 2 keer per week de oefeningen thuis uitvoeren
 • Oktober 2013: geen verbetering, constant zeurend gevoel (zeker geen ondraaglijke pijn) ofwel in mijn bil, ofwel in lage rug, zeker bij lang rechtstaan. Lopen heb ik nog enkele keren geprobeerd, zonder te forceren, maar lijkt nog niet aangewezen
 • 21 oktober: afspraak neurochirurg. Deze weerlegt op basis van onderzoek en CT scan de diagnose.  De hernia is eigenlijk maar een kleine bulging die zeker niet voor last zorgt (70% van de mensen van mijn leeftijd hebben dit) en vroegtijdige  artrose is gewoon niet waar, mijn beendergestel is in héél goede staat. Hij denkt eerder aan een ontsteking in de spieren ofzo. SPECT-CT dient te worden gemaakt (skeletscintigrafie) om een eventuele ontsteking op te sporen en dat zou dan kunnen worden verholpen met een inspuiting.
 • 5 november: bespreking SPECT-CT, hierop zijn ontstekingen te zien aan schouders, linkerknie en linkervoet. Niets te zien aan mijn bil, want neen … spieren zie je niet op een scan en hun ontstekingen ook niet tenzij er veel vochtophoping is.
  Spuit is dus niet mogelijk want ontsteking valt niet te lokaliseren. Lopen mag zolang de pijn niet erger wordt. Eventueel kan ik een cortisonenkuur van 2 weken volgen.