Na 2 weken slapen de  beide kinderen eindelijk terug in hun eigen bed, in de eigen kamer.

Het in orde brengen van de kamers bleek iets meer werk dan initieel gedacht. Bepleisterde muren schuren en plamuren, schilderen, behangen, vloeren opnieuw inoliën, plinten inoliën, plinten installeren, meubeltjes van Liv haar kamer inoliën, … dat neemt dus zijn tijd.
Maar ondertussen zijn hun kamers terug vol en de onze terug leeg.

Kamer Liv

Voor Liv bestelden we behang bij Swiet, tweedehandsbehangpapier uit de vervlogen jaren. Ik was echter wel teleurgesteld toen we aan het behangen begonnen, het papier is vergeeld aan de randen en ook héél fragiel. Voor €30/rol zou ik in ’t vervolg niet meer voor oud retropapier gaan (dan ga ik wel voor rollen van €8 bij de Priem).
Maar soit, eens het papier hing, vielen die vergeelde randen me precies toch minder op.
Liv haar meubels, zijn ooit nog van haar oma geweest. Ik ben er zot van, en als het bed wat groter dan 140cm was, dan zou ik ze zelf inpalmen. Ik heb nu al schrik van de dag dat Liv haar kamer oud en lelijk zal vinden.
Kamer Vic

Voor Vic was er dan nieuw behangpapier. Het retropapier dat ik online zag, vond ik allemaal wat te vrouwelijk. En dus werd het een muur met het auto’s uit de behangwebshop. Goedkoper en minder fragiel wat dus natuurlijk gemakkelijker werkte.
In Vic zijn kamer moet er nog wel één en ander gebeuren. Een nieuwe kleerkast bijvoorbeeld, en waar we de schouwschacht als technische schacht gebruikten moet nog een boekenrekje met toegang tot de schacht gemaakt worden, maar dat is werk voor een vakman.

Alles met ne keer … dat is ons moto