Parijs Marathon – week 6/18 – moe maar voorbeeldig

2015-01-18T22:21:10+00:00januari 18th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , |4 Comments


Moe …. was ik deze week. Het is immers al van voor de feestdagen druk op het werk en dat laat zich voelen. Normaalgezien komt hier nu wel een einde aan, ik heb zelfs vrijdag een eerste dagje verlof kunnen nemen om te gaan soldenshoppen.

Toch was ik voorbeeldig. Ik werkte al mijn trainingen mooi af en ook op gebied van voeding ben ik gezond bezig. Het valt niet zo op, op de grafiek, maar het gewicht gaat stilaan naar beneden, 0,5 kg per week (ideaal tempo volgens mijn diëtiste). Ik beloonde me daarom vandaag met koeken, truffels, chocolade en bier. Onder het moto “Wat er snel bijkomt zal er ook wel snel weer afgaan”

Mijn rusthartslag was significant lager als normaal. Dit is gebaseerd op slechts 1 meting, dus hopelijk is dit iets eenmaligs.

Bij de man gaat het iets minder vlot, ik weet niet waaraan het ligt … de overschakeling van fietsen naar lopen, of omdat hij gewoon niet gemaakt is om te lopen?
In elk geval moet hij altijd lopen met één of ander (al dan niet wederkerend) pijntje.
Vingers kruisen dus.

De cijfertjes
Aantal kilometers gelopen: 37 km
Gewicht (gemiddelde van week): 58,0 kg
Rusthartslag: 51

Training 1: 5.76 km – 31m:10s – 5:25 min/km
Toertje door ’t dorp, ’s avonds, alleen

Training 2: 11.41 km – 1h:11m:19s – 6:15 min/km
Met de heidejoggers, ’t was niet met volle goesting, ik had al geen zin om te vertrekken, maar dat gebeurt wel meer. Meestal echter is de goesting er wel eens ik vertrokken ben, maar nu merkte ik gewoon dat ik moe was.

Training 3: 14.71 km – 1h:38m:48s  – 6:43 min/km
Een duurloop op zaterdag, dat is niet van mijn gewoontes. Deze duurloop ging ook niet zoals ik gewoon ben. Ik was wat opgejaagd omdat ik in de voormiddag nog in de bank moest zijn en daarna op tijd thuis zijn omdat er volk kwam eten. Het lukte me bijgevolg niet om in mijn hartslagzone te lopen. 

Training 4: 5.00 km – 27m:16s – 5:27 min/km
Ik heb getwijfeld of ik mijn vierde training van de week nog wel zou doen. De goesting was klein, dit was eerder een dag om binnen te blijven in trainingsbroek en hoody. Daarmee sloot ik een compromis … 5km binnen op de loopband. vermits ik mijn tempoduurtraining nog niet gedaan had combineerde ik deze nu. Ik liep aan 10km/u met 1km aan 12 km/u en 1 km aan 14km/u. Pittig.

Blessuregewijs: alles ok

4 Comments

 1. Le petit requin 19 januari, 2015 at 11:52 - Reply

  Een halve kilo per week lijkt mij al heel mooi! Hoe groot ben jij eigenlijk? Want 58kg is toch echt wel al mager (zegt zij die dat als onhaalbaar streefgewicht beschouwt :)

  Wel straf hoeveel jij loopt en dat met een drukke job en een gezin! Ik ben al blij met mijn 2x per week, maar ik heb geeneens kinderen en ben werkloos momenteel :)

  • Annelyse 25 januari, 2015 at 20:14

   ik ben 1m69 … en jij?
   Ik loop tegenwoordig inderdaad veel, maar het vreemde is dat ik me altijd al een loper voelde, zelfs al liep ik maar 300km per jaar. Lopen zit in je hart en niet in het aantal kilometers dat je aflegt.
   58kg, daar voel ik me inderdaad goed bij, maar het afvallen is puur in functie van de marathon. Je gewicht heeft echt een serieus significante impact op je snelheid. En vermits ik zo graag binnen de 4u wil eindigen ga ik er nu toch wel op letten (want als ik niet binnen de 4u eindig, dan ken ik mezelf …. dan moet ik opnieuw een marathon lopen)

  • Le petit requin 26 januari, 2015 at 10:25

   Ik ben even groot :) Maar wel 8kg zwaarder… 58kg is bij mij geleden van mijn laatste jaar middelbaar, toen ik heel sportief was. Op dit moment ben ik best wel blij met 66kg, want het is jammer genoeg nog een pak slechter geweest in de afgelopen jaren. Ik hoop nu in kleine stapjes verder omlaag te gaan en ja, wie weet is 58kg dan ooit niet meer onhaalbaar :)
   Op zich doet het cijfer zelf er ook niet zo veel toe, maar in mijn hoofd is die 58kg gelinkt aan mijn sportiefste periode, waar ik vb. 3x de Ventoux opreed op één dag en daarbij nog wat “over” had. ’t Is dus meer een streven naar terug sportiever worden en mijn gewicht zal dan deels ook wel volgen. Bij jou is het nu natuurlijk echt wel afvallen puur in functie van de marathon, niet omdat je echt nog kilo’s teveel hebt en dat is waarschijnlijk veel moeilijker. Wat is je streefgewicht tegen de marathon?
   Ik ben toch wel benieuwd of je het bij Parijs als laatste marathon gaat houden als je het haalt binnen de 4u! ;)

  • Annelyse 26 januari, 2015 at 22:13

   Ik woog mijn maximum (65kg) toen ik het eerste jaar werkte.
   Tijdens de studies was er geleidelijk aan wat gewicht bijgekomen en het eerste jaar samenwonen was een ramp voor de lijn.
   Op een bepaalde moment heb ik beslist dat ik me ging herpakken, en ik ging op enkele maanden tijd naar 57kg.
   Zonder dieet, maar gewoon door gezond te eten.
   Nu zit ik nog meestal rond (of iets erboven) dat gewicht, maar ik hou wel zeer kritisch in ’t oog dat ik het niet meer zo ver laat komen als vroeger (ik ben immers nogal ne snoeper)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.