Dit was weer een heerlijke loopweek, vol met afwisseling en loopplezier. Zoals te zien in de grafiek heb ik veel meer kilometers gelopen dan mijn schema me opdroeg, maar ’t was puur genieten.

Volgende week belooft nog meer leuks op loopgebied, dus ik ga het jaar nog schoon kunnen afsluiten.

Kerst goed ingezet met trailtje in meerdaalwoud #nevernotrunning #iloverunning #instarunners #trail #teamdecathlon #heidejoggers

Deze week heb ik alvast nog een PR te pakken om de 5K, dat is alvast goed voor mijn zelfvertrouwen naar aanloop van de marathon.
Ik ben er immers nog steeds niet uit of ik mijn marathontijd wil scherper stellen (wat inhoudt dat ik meer moet trainen dan verleden jaar, en dat ik ook wat meer op mijn lijn zal moeten letten), ik ben nog niet zeker of ik dat kan opbrengen.
Maar als de goesting blijft zoals tegenwoordig … dan zit het er misschien wel eens in.

Een zalige en sportieve kerst toegewenst #kerst #christmas #christmastree #sportshoes

 

Somewhere under the rainbow ... Staat een sluistoren van goud. Een ochtendloop vol waw - momenten #fartlek #ochtendloop #weerde #sluistoren

 

 

 

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 59 km
Gewicht (gemiddelde van week): 59,4 kg

Training 1: 11.70 km – 1h:06m:02s – 05:39 min/km
Lopen van ’t werk tot thuis … dit blijkt een goed concept, nog snel even een boke binnenspelen en dan huiswaarts.

Training 2: 11.76 km – 1h:11m:34s – 06:05 min/km
Om 6u ’s morgens van thuis tot aan het werk lopen, dat is iets minder. Het voordeel is dat ik wel moet, want mijn fiets staat immers nog op ’t werk.

Training 3: 7.23 km – 44m:49s – 06:12 min/km
’s morgens vroeg. Ik dacht eens fartlek te proberen (je ziet een bankje en je spurt tot daar, dan doe je op je gemak tot je hersteld bent en dan kan je terug iets uitkiezen om naar te sprinten). 
Dit was een onverwachts heerlijk loopje. Ochtendstond met goud en een regenboog in de mond. In de helft kwam ik nog een vroegere klasgenoot tegen waarmee ik dan terug liep.

Training 4: 15.22 km – 1h:39m:33s – 06:32 min/km
Een kerstloopje met een deel van de heidejoggers. Dit was een toppertje … via de wandelknooppunten in het meerdaelwoud liepen we een trailparcourtje door bos en velden. Zo modderig dat het op den duur zelfs geen zin meer had om de plassen te proberen ontwijken. Heerlijk !!!
En zo kon ik ook mijn trailschoenen nog eens uittesten

Training 5: 12.05 km – 56m:50s – 04:43 min/km
De eindejaarscorrida in Leuven. Ik dacht niet dat ik een PR had gelopen, maar blijkbaar heb ik toch een PR op de 5km te pakken (23min02sec). Grappig dat ik tijdens een 12K wedstrijd een PR op mijn 5K loop.
Weer met een negatieve split gelopen, altijd een goed teken