taarthack

Het jammere van een grote taartvorm, is dat de porties lang en smal zijn. Dat is om te beginnen niet gemakkelijk te snijden, en dat presenteert ook niet schoon.

Mijn schoonmama, leerde me echter deze lifehack voor het snijden van zo’n grote taart, een taarthack dus.

Je neemt een rond kommetje met kleinere doorsnede als de taart en drukt deze vorm licht in het midden van de taart, dan kan je met een mesje deze vorm uitsnijden. De eerste stukken snijd je gewoon van de buitenste cirkel af. Zowel simpel als geniaal !!!

Voor de geinteresseerden volgt hier ook nog het recept van deze taart, je moet er wat voor zijn, met de citroenzeste, maar mij beviel ze enorm.

“All-you-needcake” met pijnboompitten, amandelen, abrikozen en appeltjes

  • 250g zelfrijzende bloem
  • snuifje bakpoeder
  • 250g gesmolten boter
  • 150g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 4el volle yoghurt
  • een handvol gedroogde abrikozen
  • 2 jonagoldappels
  • 8 abrikozen (vers of uit blik)
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 100g pijnboompitten
  • 100g amandelpoeder
  1. Doe de eieren in een aparte kom en voeg de rietsuiker toe
  2. klop dit mengsel op met de mixer tot een schuimige massa
  3. Smelt de boter, voeg toe aan het eiermengsel en meng.
  4. Voeg de bloem en bakpoeder zachtjes toe aan het eimengsel tot een mooie egale massa
  5. Voeg de gesneden gedroogde vruchten, het amandelpoeder en de pijnboompitten en yoghurt toe
  6. Schil de appels en versnijdt ze in stukken van 2 a 3 cm, versnijdt ook de abrikozen en voeg ook toe
  7. Rasp de zeste van de sinaasappel en de citroen en voeg eveneens toe aan de ingrediënten
  8. Doe het beslag in een ingeboterde bakvorm en bak ongeveer 35 a 40 min in de oven op 180°C

Indien gewenst opdienen met mascarpone, gemengd met opgeklopte room en een snuifje vanillesuiker