Aantal stappen: 15 000

Overnachting: Kemp Kacanovy te Kacanovy (Cesky Raj oftewel Boheems Paradijs)

Gespot: hertjes in het veld vanuit de auto en enkele buizerds die boven onze kamping op de thermieken zweefden.

Vandaag brachten we door in het het Boheems paradijs. Ik was al content dat we er geraakt zijn want de gps stuurde ons binnendoor en dat was wel echt “binnendoor”, via een singletrackbaan die er echt wel zeer slecht bij lag en die eigenlijk vroeg om een jeep. Gelukkig was het slechts enkele kilometers op die rampzalige weg.

De kamping hadden we slechts op 1 criterium geselecteerd …. een zwembad, dat hadden de kinderen wel verdiend.

Op zich een goede kamping maar er zijn wat eigenaardigheden. Ten eerste is de uitbater een beetje vreemd (creepy) en heeft hij ook overal regeltjes ophangen. Ik heb niet de moeite gedaan om google translate erbij te halen want ik heb een hekel aan teveel regels. Maar we krijgen wel constant naar ons vijs. De kinderen moeten schoenen aandoen, je mag enkel douchen tussen 19u en 9u30, …. en de kampinguitbater staat ook altijd op onze vingers te kijken. We durven nog amper iets doen … rara waar onze grapjes vandaag allemaal over gaan.

Bij het nakijken van de reviews van de kamping zag ik trouwens dat wij niet de enige mensen zijn die dit zo ervaren, dit is de grootste kritiek op de kamping.

Voorts is het hier wel dik ok, ik zou hem nog steeds aanraden als je doortrekt. Het zwembad is 25m bij 12m en neemt bijna de helft van het kampeerterrein in. Een gigantisch zwembad dus voor een kleinschalige kamping (we staan hier met 6) … heerlijk … en het zou nog heerlijker zijn geweest als het wat warmer was.

De reisgids klapten we niet meer open, we besloten gewoon zelf een wandeling te plannen via Osmand, en we zagen via de Points Of Interests dat er “remarkable stones” en “viewpoints” in de buurt waren. Die remarkable stones dat zijn dus de zandstenen (net zoals in Adrspach) waardoor de streek zo bekend is. Alleen zijn deze waarschijnlijk niet de mooiste van de streek. En bijgevolg ook niet de drukst bezochtste.

Enfin … we beloofden de kinderen dat onze wandeling niet langer zou zijn dan 8km en ik had zelfs nog 90m over. Maar wat een ferme wandeling, de schoonheid/afstand verhouding zat bijzonder goed.

Vandaag zijn we ook eindelijk begonnen met het uitbreiden van onze vogelkennis. Als wij een roofvogel zien kunnen we niets meer tegen elkaar zeggen dan “Hey kijk, een roofvogel”, niet echt een diepgaande omschrijving. Maar we hebben deze reis wel een verrekijker (Bjeurn zijn plechtige communiekado) en een vogelboekje mee. En na grondig spotten en inlezen zijn we tot de conclusie gekomen dat er buizerds boven ons hoofd vlogen.

Geen avondwandeling deze keer, want we hoorden volop schoten van jagers aan de plek waar ik onze wandeling had uitgestippeld.

Wel een spelletjesavond met zelfgemaakte (te lopende) pudding.

Jammer genoeg geen afsluiting aan de bar want die was om 21u20 al gesloten. Maar als afsluiter hier nog een foto van “rommeltje Daems”