Aantal stappen: 17 000

Gespot: 1 roadkill reekalf, 3 hertjes aan de bosrand tijdens het autorijden en bij de avondwandeling ben ik gestopt met tellen bij 10 :-)

Overnachting: Kemp Kamenec – Teplice nad Metuji

Zo een dag dat het maar niet stopt met regenen en dat je niet wil opstaan. Zo begon vandaag.

‘S Morgens opkrassen in de regen en bij het vertrek zien dat er al 2 vrouwen aan het bier zitten. Je zou denken, dat is als troost omdat ze hun hele dag in het water zien vallen. Wij weten echter beter … op elke kamping zien we hetzelfde verbazingwekkende fenomeen, de halve liters worden al geschonken voordat wij onze tanden gepoetst hebben.

Het was weer een dag van lange afstand in de auto. De regen was dus nog niet zo storend. Al had onze picknickplek gezelliger gekunnen.

Voor vandaag stonden de rotsen van Adrspach op het programma. Dit zijn zandstenen rotstransformaties en gekend als een hoogtepunt in Tsjechië. Pas na een grote wekenlange brand ergens rond 1840 is dit pareltje herontdekt, voordien had de natuur het volledig overgenomen.

En inderdaad … het was echt super knap. Zo had je het olifantenplein

En de burgemeesteres (rechts) en de burgemeester (links)

En ik heb nog veel andere kei schone en instagramwaardige fotos.

Maar voor ons was dit een enorme tegenvaller. Deze plaats voelde het heel pretparkachtig aan. Je moest al inkom betalen om binnen te mogen, je mocht niet afwijken van de mooi aangelegde wegjes en we hadden geluk dat het al heel de dag geregend had want anders was het nog veel drukker.

Misschien is dit super knap … maar een gevoel van “vrijheid” en “into the wild” en al had ik totaal niet.

Wij stonden daar als onnozelaars met onze wandelstokken voor een hike, die die bleken enkel een last, ze bleven vaststeken in de knuppelpaden en Liv liet de hare in het water vallen.

Vandaag hebben we beslist om onze reisgids weg te leggen en meer onze eigen weg te gaan. Want soms is het tweede mooiste (of zelfs het derde mooiste) de betere optie.

De kamping die we kozen bleek een voltreffer, ze hebben het hier volledig begrepen wat een trekker nodig heeft. Een vriendelijke ontvangst, eettafels onder een afdak, ne warmen douche, een plek om de gsm op te laden, een terras en bier, een gemoedelijke sfeer.

Wij aten Lidl vanavond (wij zijn op reis enorme Lidl fans en dit was nu de eerste keer). De pot schafte sushi, gehaktballekes met mosterd in, zalm, verschillende bulgur/quinoa en andere slatjes, rauwkost. En een potje chocoladepudding als dessert. Feestmaal !!!

Na het avondeten gingen Bjeurn en ik nog eens een avondwandeling doen, zonder de kinderen deze keer (ze hebben nog een klein trauma van gisteren).

Maar ze hebben iets gemist …. deze wandeling* was misschien wel het hoogtepunt van de reis voor mij. Nog nooit zoveel herten gezien op 1 wandeling… en niet even in een glimp, neen enkele beesten (met gewei en al) bleven lang in het zicht. En als kers op de taart hadden we ook nog eens de verrekijker mee. Eén groot hoogtepunt, en als we dachten dat we het wel gehad hadden, dan kwamen er nieuwe exemplaren op onze weg. Magnifiek.

Wel moesten we wat aan quickhicking doen, het werd immers al weer snel donker en ons doel (een uitkijkpunt) was nogal technisch.

En weet je wat weer straf was, dat uitzichtpunt was zo een rots als is het park van daarnet (de lokomotief) … maar dan gratis en wel met een gevoel van “Wauw, ik ben hier helemaal alleen en ik heb al dat moois voor mij”.

Toen we terugkwamen was de kamping al op slot, nog even onze technische skills moeten bovenhalen om over het hek te klimmen. ❤

* vanaf de kamping de groene wandelroute tot het uitkijkpunt Lokomotiva (ongeveer 4,5km heen en terug). Extra tip, installeer Osmand op je telefoon.