Aantal stappen: 30 000Overnachting: in hetzelfde huisje als gisteren. De eerste keer dat we 2 nachten op ’t zelfde blijvenGespot: Een slang (adder) en veel hertjesDagtocht: 18km – 795 hoogtemeters – max. hoogte 1388m

Ocht, ocht, ocht … vandaag dagtocht. Zin, zin, zin … gelukkig had iedereen er goesting in.Voor het startpunt van onze dagtocht reden we al een stuk de bergen in. Tot we niet meer verder konden op de singletrackbaan omdat ze te steil was en we amper nog terug omhoog geraakten nadat we moesten stoppen om iemand te laten passeren. Ik had al even schrik dat we ons achterwaarts terug tot beneden zouden moeten laten bollen.

We hadden niet door toen we vertrokken dat we feitelijk licht underdressed waren. In de bergen kan het weer immers nogal snel keren en dat gebeurde ook. Met momenten zaten we in een dikke mistwolk die dan weer even snel verdween als ze gekomen was.

Bovenstaande foto’s aan de bron van de Elbe illustreren dat, de foto’s zijn met nog geen 2 minuten tussen getrokken.

Dit schattige hutje heeft dus een slaapcompartiment wat ons doet vermoeden dat je dus ook enkele plaatsen hebt in het reuzengebergte waar je mag overnachten.Liv was de hele wandeling in de weer met bessen plukken waarmee ze dan in ons huisje grenadine maakte. Benieuwd naar het resultaat waar we morgen van mogen proeven.Het grappige was ook de slang (google leert ons dat het een adder was) die ineens op ons pad kwam. Liv en ik maar gillen en Bjeurn maar roepen “waar is het fototoestel, waar is het fototoestel?” (In de zak van zijn gillende madam, dus hij was te laat om nog een mooi shot te kunnen nemen)

Een infobord onderweg vertelde ons dit. Wij maken ervan dat er vroeger een natuurlijk evenwicht was toen er nog wolven en lynxen in de bossen woonden. Nu zijn deze echter uitgestorven in het reuzengebergte en de herten maken de bossen stuk, dus jagers moeten ze afschieten.

Na het avondeten gingen Bjeurn en ik ook nog eens op hertenjacht. Amai … dat was weer een succes. Nu hebben we zelfs nog enkele filmkes kunnen maken (zie instagram)Avondwandelingen lonen, dat hebben we deze vakantie wel gemerkt.Geen kinderen, valavond, open vlakte nabij een bos … dat is het recept voor een hertje als dessertje.

Ps. Liv shockeren doe je zo