Aantal stappen: 21 000

Gespot: niks noemenswaardig

Overnachting: binnen in een authentiek huisje met speksteenkachel in het Reuzengebergte Rokytnice nad Jizerou

In het oorspronkelijke plan stond er een tweedaagse in het Reuzengebergte gepland, in eerste instantie een biertocht. Daarna dachten we gewoon een wandeling in elkaar te steken en ergens te wildkamperen onderweg.

Helaas voor ons is er deze 2 dagen net zeer slecht weer met onweer voorspeld. En als je hoog in de bergen zit is een onweer niet zo veilig. We besloten dus ons plan te herzien en een huisje te huren in dit reuzengebergte.

Je merkt dat het hier vooral gekend staat als skigebied en dat merkten we ook aan de beschikbare pensions, het skisfeertje plakt er nog aan.

Wij kozen voor een appartement in een typisch huisje met een grote tuin op den buiten. In de tuin lopen schapen met lammetjes en rondom het huis is hier een beestenboel. 2 honden en 2 katten strijden om onze aandacht.

Libor, onze gastheer verstaat geen woord Engels maar we converseren relatief gemakkelijk via google translate. Libor is een sympathieke man die ons vertelt wat de hoogtepunten van de streek zijn en die ons aanbood om een lam te doden voor ons (we weten niet of dit een grapje was).

Onze plek is iets kleiner dan we verwacht hadden. We slapen met zijn vieren in een kamer die ook de keuken en eetkamer is. En die ook nog eens grotendeels ingepalmd wordt door een grote keramische speksteenkachel.

We mochten hier onze was doen (eindelijk terug propere kleren, dat was al lang nodig) dus momenteel hangt de hele ruimte ook nog eens vol met onze was die aan het drogen is.

Het voelt heerlijk om nog eens binnen te zijn, ons in de zetel te ploffen met een boek, pizza in de oven te bakken en gewoon even te chillen.

In de namiddag deden we nog een wandeling met Libor zijn highlights. Super, al was het bij eentje een hele wandeling lang, dik tegen de goesting.

Het (figuurlijke) hoogtepunt was een plekje waar bronwater uit een houten reservoir liep en waar 2 mokken klarstonden zodat je wat vers bronwater kon drinken. Hoe geweldig is dat.

Het (letterlijke) hoogtepunt van onze wandeling lag in de mist … geen geweldig uitzicht dus.

Al heeft zo een mistige omgeving ook wel charme.

Geen avondwandeling vandaag, binnen maakt me lui.