Leeggelopen ... nu enkele dagen koolhydraten bannen en naar uithongermodus want ik ga voor de scandinavische voorbereiding. #ParisMarathon #marathontraining

 

Ik liep ook deze week mooi mijn kilometers, maar echt gefocust was ik toch ook niet.
Maar nu we het verjaardagsfeest van Vic achter de rug hebben kan ik me volop op de marathon concentreren.
Ik besloot samen met Bjeurn om toch voor de scandinavische voorbereiding te gaan. Hier vind je de uitgebreide uitleg maar kort samengevat komt het op het volgende neer.
Je loopt jezelf leeg (eens goed doorlopen) zodat al je glycogeenvoorraden uitgeput zijn.
Hierna snakt je lichaam naar koolydraten om de voorraden terug aan te vullen. Maar in plaats van koolhydraten te eten ban je deze voor 4 dagen. Je lichaam komt zo in uithongeringsmodus.
3 dagen voor de marathon begin je koolhydraten te stapelen, en doordat je lichaam in hongersnoodmodus was neemt het veel beter de koolhydraten op en kan het meer glycogeen stapelen als in normale omstandigheden.
Waardoor je dus meer energie hebt tijdens de marathon.
Ik ben eens benieuwd wat het zal geven. Het is me nog niet volledig duidelijk wat ik moet eten als ik de koolhydraten ban (geen brood, rijst, muesli, havermout, aardappels, fruit), ik ben ook eens benieuwd hoe mijn lichaam hierop zal reageren. Ik had daarnet al wat hoofdpijn, maar dat bleek thuisgekomen te verklaren door ‘al verbrand door de eerste lentezon’.

De cijfers
Aantal kilometers gelopen: 36,24 km
Gewicht (gemiddelde van week): 56,8 kg
Rusthartslag: niet gemeten

Training 1: 6.01 km – 30m:40s – 5:06 min/km
Gewoon, ’s avonds in het dorp 

Training 2: 14.06 km – 1h:24m:45s – 6:02 min/km
Nog eens met de heidejoggers. Het eerste deel deed ik met Steven die de marathon van Antwerpen zal lopen, exact 2 weken na mijn marathon. Hij is nog volop bezig in de zware weken terwijl ik al aan het afbouwen ben … ik moet zeggen dat ik helemaal niet jaloers ben

Training 3: 6.16 km  – 31m:19s – 5:05 min/km
Op tijd gestopt met werken om nog vlug te kunnen gaan lopen vooraleer de kinderen in de nabewaking af te halen. Ik kwam daar dus weer af in mijn looptenu (maar zo kennen ze me op ’t school ook al)

Training 4: 10.01 km – 51m:27s – 5:08 min/km
Mezelf leeglopen. ’s morgens at ik nog een beetje muesli daarna liep ik mezelf leeg (denk ik toch) en nu is het de bedoeling dat de scandinavische tapering wordt ingezet. We bannen de koolhydraten.

Blessuregewijs: alles ok