outfit10

 

Ik verschoot er zelf van, maar ik was weer toe aan nieuwe loopschoenen. Elke 1000km worden loopschoenen best vervangen (en als blessuregevoelig meisje volg ik dit consequent op). Mijn vorige loopschoenen was ik bijlange nog niet beu gezien, en ze waren al aan vervanging toe.
Daarmee dat ik besloot eens voor een (zeer) flashy paar te gaan, onder het moto … “ze zijn waarschijnlijk toch al versleten eer ik ze beu ben”.
Dit zijn de Asics Gel Nimbus 16, de opvolger van deze.

En ondertussen zitten we halfweg, halfweg in de reeks van 6 zware trainingsweken (met duurlopen van +20km). Daarna kan het rusten beginnen … ik kijk er al naar uit.

Alhoewel ik moet zeggen dat mijn energielevel tegenwoordig terug vrij hoog staat. De winterdip waar ik elk jaar behoorlijk veel last van heb, lijkt voorbij.

 

De cijfers
Aantal kilometers gelopen: 55 km
Gewicht (gemiddelde van week): 58,2 kg
Rusthartslag: niet gemeten

Training 1: 8.45 km – 43m:26s – 5:08 min/km
Terwijl onze Vic voetbaltraining had, ging ik lopen. Soms vraag ik me af wanneer hij zich zal beginnen schamen voor zijn mama die hem in looptenu komt brengen en halen (hopelijk pas op de leeftijd dat hij oud genoeg is om alleen te gaan)

Training 2: 15.79 km – 1h:37m:53s – 6:12 min/km
Het was al lang geleden dat ik nog eens interval deed (alhoewel de bergloop verleden week door de sneeuw ook wel pittig was). Dit keer interval volgens mijn schema. 6 sessies van 5 minuten. 

Training 4: 25.00 km – 2h:15m:45s – 5:26 min/km
Voor de duurloop probeer ik toch altijd wat variatie in te bouwen. Dit keer plande ik weer een route met de fietsknooppunten, maar met eindpunt op een 6-tal kilometer van me thuis. Dat gaf de vrijheid me eens wat nieuwe knooppunten te leren kennen. Eens aangekomen kwam Bjeurn met de auto tot daar, zodat hij de toer in omgekeerde richting tot thuis kon lopen en ik tot thuis kon rijden. Dat is handig aan hetzelfde schema volgen.
Deze duurloop deed ik op (gewenst) marathontempo. Ik zou de marathon graag tegen 11km/u lopen en dit was al een testje. De eerste 20km gingen super vlot, de laatste 5 een pak minder. ‘ is natuurlijk altijd waar je op ingesteld bent.
Normaal loop ik met een podcast, deze keer was mijn hoofd te vol met gedachten. Een discussie over de verjaardagskado voor het verjaardagsfeestje van Vic zat immers te levendig in mijn gedachten.
Geen podcast dus deze keer, maar wel de muziek van Roosbeef. Ik ben zwaar fan !!!!

Blessuregewijs: momenteel zit ik in de zetel met een icepack op mijn rechterscheen.