Speelbossen, een geweldig iets, toch? Wij zijn alvast fan en we combineren ze graag met een wanding of met een geocache. De afgelopen maanden gingen we naar het vliegbos en het everzwijnbad.

Vliegbos

Het vliegbos was een tip van Kaat, een goede tip. We deden eigenlijk krak hetzelfde als Kaat, we parkeerden onze wagen in Zaventem aan de Felix Goosensstraat, we volgden dezelfde wandeling en we downloaden ook de app Airtraffic om te kijken waar de vliegtuigen heen vlogen, maar ik denk dat wij net iets heviger waren in het speelbos.

We hebben ons trouwens geïnspireerd door deze activiteit voorgenomen om nog eens met de fiets tot bij zaventem te fietsen, Airtraffic terug te downloaden en eens volop vliegtuigen gaan spotten, want we hadden de smaak te pakken maar we vonden dat we nog niet dicht genoeg bij de landingsbaan konden komen. En er zijn wel plekjes waar je zo goed als onder de landingsroute bent, maar daar kan je dan weer niet parkeren met de auto. Wij komen dus nog eens terug met de fiets en een picknick.

Everzwijnbad

Nog nen helen toffe is het speelbos Everzwijnbad in het Meerdaelwoud in Oud-Heverlee. Daar kan je een hele wandeling doen van speeltuig naar speeltuig, er zijn zelfs spellekes voorzien.

De plek is sowieso al tof enkel en alleen voor het speelbos, maar we zagen dat er ook een leuke BBQplaats is EN er is ook een toffe paalkamping in de buurt, een paalkamping waar we wel al eens verbleven, maar het was wel echt een goeike. Wij prenten het dus in ons geheugen dat we ooit eens moeten terugkomen om eerst te BBQ’en en dan te gaan slapen op de paalkamping.

Praktisch Everzwijnbad Meerdaalwoud

Meer info hier
Wij parkeerden ons trouwens op de ruime parking  op de Weertsedreef 1 3050 Oud-Heverlee


Ja, ik was het bijna vergeten, maar ik doe ook mee met 40 dagen bloggen, dit is blog 28/40 en eveneens de laatste van de reeks. Geen 40 blogs maar mijn blogachterstand is hiermee al weer wat bijgewerkt en de bloggoesting is weer terug . Meer info hier en alle deelnemers vind je hier!

En Katleen … nog nen dikke merci voor diene sjot onder mijn gat