Gemberdrank op fles

Ondertussen ben ik al 42 dagen alcoholvrij en tot mijn grote verbazing bleek dit tot nu toe niet zo héél moeilijk. Wat wel jammer is, is dat het héél saai kan zijn om geen alcohol te drinken. Cola zero gaat op den duur ook vervelen en bovendien worden uw tanden daar zwart van. Alcoholvrij bier is niet altijd even lekker, alhoewel ik Carlsberg 0,0% wel kan waarderen. Ne sportzot ook trouwens, maar dat alcoholvrij bier bevat 0,5% alcohol en dat vond ik valsspelen.

Los daarvan loop ik binnen 4 weken een marathon loop en heb ik me toch wel min of meer op marathondieet gezet. Wat eigenlijk vooral betekent dat ik ’s avonds, wanneer de kinderen in bed liggen, de koekenkast niet meer mag plunderen. Zo een gemis kan je het best invullen door een ander plezier.

Mijn alcoholvrije drank en klein plezier heb ik nu gevonden in de vorm van gemberdrank, volgens een receptje dat Katoke (bedankt daarvoor) me ooit doorspeelde.

Heerlijk, echt waar en de liters gaan er vlot door … Bjeurn is immers ook fan. Ik prijs me gelukkig dat het drankje niet zo kindvriendelijk is en dat onze kinderen het bijgevolg te straf vinden.

Ik maakte deze keer 5 liter, en ik kreeg de vraag hoe lang het drankje goed blijft. Ik moet zeggen dat ik daar geen idee van heb, maar dat ik wel vrij zeker ben dat deze flessen eerder op dan slecht zullen zijn (we hebben een feestje morgen)

geperste citroenen

Gemberdrank

  • 1l water
  • 40g geraspte gember
  • sap van 1 citroen
  • 1,5 el honing
  1. Breng het water tesamen met de geraspte gember, het citroensap en de honing aan de kook
  2. Op het moment dat het mengsel kookt, zet je het vuur af en laat je het afkoelen
  3. Zeef het mengsel
  4. Proef het resultaat, als het te straf is kan je nog altijd wat verdunnen met water en ev. wat suiker toevoegen
  5. Bewaar in de frigo
Geraspte gember

Het gemberhoofdstuk is nog niet afgesloten, het volgende experiment is het brouwen van gemberbier. Mijn gemberbug is alvast aan het gisten. Wordt dus hoogstwaarschijnlijk vervolgd.