De perfecte havermoutpannenkoeken

Ik heb even gezocht naar het perfecte recept voor havermoutpannenkoeken, maar ondertussen staat het op punt en heb ik een recept met niet al te exotische ingrediënten die gemakkelijk bakken.
Met dank aan jullie tips en het recept van de hapjesprinses, ik startte immers van haar recept maar paste de ingrediënten wat aan naar wat er standaard in mijn keukenkast staat en ik maakte het ook wat eenvoudiger … eieren scheiden en apart eiwit stijfkloppen, dat is immers mijn ding niet … bij mij ging alles samen de blender in.

Een heerlijk ontbijt … net iets minder saai als doordeweekse havermoutpap en in mijn geval ideaal omdat ik straks nog 29km moet lopen.

Havermoutpannenkoeken

  • 250 g havermout
  • 400 a 500 g melk
  • 2 eieren
  • 1el honing
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat of 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  1. Doe de havermout in de blender en maal tot fijn poeder
  2. Voeg de eieren, honing, natriumbicarbonaat/bakpoeder en het zout toe aan de blender
  3. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blend tot het een homogene massa is
  4. Maak je pan warm en doe er boter in.

    Ik giet rechtstreeks van de blenderkan in de pan, en ik vul niet mijn hele pan … ik maak kleine pannenkoekjes … dat bakt gemakkelijker.

    Er passen 2 tot 4 pannenkoekjes in mijn koekenpan, met dit deeg lukt dat, het is immers minder lopend en dikker dan gewoon pannenkoekendeeg

Discover more from Annelyse

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

7 thoughts on “De perfecte havermoutpannenkoeken”

    1. Wij aten er met ons gezin van 4 van en we kwamen net toe. Toen ik aan eten toekwam waren ze koud maar wel nog lekker. .. Ja dus 😉

  1. Mmmm, ziet er heerlijk uit! Dankjewel voor de inspiratie voor vanmiddag! Na een voormiddag turnen gaat dat smullen worden! :o)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top