hoge hakken

Sinds mijn 21 draag ik hoge hakken en ik was er meteen serieus aan verknocht, ik zag ze graag en droeg ze zo goed als altijd.

Ik was het meisje dat de hele nacht fuifde op haar hoge hakken en daarna nog 2km naar huis wandelde op dezelfde hakken.
Ik was de hoogzwangere dame waartegen ze zeiden “Draag jij nu nog altijd hakken?”

Ik droeg hoge hakken tot ongeveer een tweetal jaar terug … toen liep ik “op mijn hakken” door Planckendael en ik zag daar een mama met botten zonder hakken en ik zou ze zo van haar voeten hebben kunnen trekken.
Hoge hakken zijn immers NIET comfortabel en wie anders beweert, die liegt !!!

En ja … hoge hakken zijn elegant en ze laten je er slanker uitzien, maar ze hebben ook veel nadelen.
Zoals gezegd, zijn ze oncomfortabel, ze zorgen voor verkorte kuitspieren (niet goed voor een loopster), ze zijn niet goed voor je rug en ook niet voor je tenen, ze vragen veel onderhoud (om de haverklap nieuwe zooltjes onder de hakken laten steken) en trouwens veel plaatsen zijn niet hakvriendelijk (gras, roosters, kasseien)

Ik ben dus overgeschakeld op sneakers, platte schoenen en schoenen met lagere hakken. Zo kocht ik nog botjes met hakken van 4 cm en pumps met hakken van 6 cm en daar loop ik wel héél comfortabel op. En tot mijn verbazing bestaan ze wel, mooie elegante schoenen zonder hak … mits wat harder zoeken.

Maar het is niet omdat ik geen hoge hakken meer koop, dat ik er geen meer heb. In mijn schoenenkast staan nog wat exemplaren met hakken van 8 tot 10 cm, en héél soms draag ik ze nog … want ik vind ze nog wel ferm … maar dan alleen op dagen dat ik niet zoveel moet staan en stappen. En als ik dan thuis kom ben ik altijd blij dat ik mijn pantoffels mag aandoen.

Dat was nu echt een goede beslissing “stoppen met hoge hakken !!!”