Afstand 36km – Hoogtemeters 344 – Bestemming Tarifa (Spanje) – Overnachting Camping Rio Jara 

Vanmorgen bij het opbreken van de tent op ons idyllisch verlaten plekje hadden we een leuke ontmoeting, er kwam een passant, een lightweight fietstrekker die even dacht dat wij Friedl en Andrew waren. Jullie kennen deze mensen waarschijnlijk niet maar ik heb hun boek. De vriendelijke fietser vertelde daarop dat hij in het boek stond … en daar stonden we oog in oog met David Piper (waar ik ook nog nooit van gehoord had). 

In elk geval was het tof om nog eens een sympathieke fietstrekker tegen te komen … want je ziet ze eigenlijk toch niet zoveel.

Over de eerste 300m van de dag deden we een uur … fiets per fiets over het slijkerige, steile rotspad en daarna nog eens de bob. Wat een hel … dit was misschien het moeilijkste dat we deze reis al deden. Liv wou een foto trekken om onze woorden met bewijsmateriaal te staven, maar ze gleed uit en daarna was de goesting over. Bjeurn is trouwens ook eens goed (maar zacht) gevallen in de modder.
De bovenstaande foto toont helemaal niet de moeilijkheidsgraad van deze verplaatsing, maar misschien overtuigt onze lichaamstaal.

Boven aan de berg werden we beloond … arends vlogen rond de bergtop en kwamen op een bepaald moment super dicht bij.

 … weeral overtuigt de foto niet … maar dit is wel een vrije arend !!!

En dan kwamen we aan in Tarifa … 

We aten tussen de busjes met zicht op de (volgens ons beginnende) kitesurfers … die je weer niet op de foto ziet, maar ik zweer je dat er enkele waren. 

Aan Tarifa beach waren er meer … veel meer. Liv en Vic waren behoorlijk onder de indruk … vooral als ze jumps deden.
Ik was meer onder de indruk van het feit dat je aan de overkant gewoon Afrika kon zien liggen … een ander werelddeel begot … op 14 km van ons (dichter zullen we deze reis niet geraken)

Waarschijnlijk dacht je … dit kan ik ook al weer niet zien, maar op de foto hierboven is het wel zichtbaar als je wat door de mist heen kijkt.
Tarifa is volgens mij niet het mooiste kuststadje … maar door de kitesurfers en de sfeer die zij meebrengen, door het feit dat je Afrika kan zien en door de arends die we zagen werd het voor ons allen wel een succesnummer.