Afstand 35km – Hoogtemeters 385 – Bestemming omgeving Bolonia (Spanje) – Overnachting wildkamperen op een berg

Het plan was om vandaag veel kilometers te doen zodat we morgen snel in Tarifa konden aankomen. 

Maar eerst bezochten we kaap Trafalgar, en dat was een magnifieke plek. Niets deed denken aan de historische zeeslag van 1805, waar de Britten Napoléon versloegen, maar de plek op zich is sowieso al wonderbaarlijk mooi.

Fietsen tot aan de vuurtoren ging niet want op een bepaald moment stonden de duinen op de asfaltweg … met als resultaat dat het heel rustig was daar.

Op de route naar Tarifa waren er 2 pittige bergen, maar halverwege de eerste hield de geasfalteerde weg op, om over te gaan in een pad met veel rotsen en modder. We besloten dan maar onze tent te placeren en het moeilijke werk voor morgen te houden.

Na ons kwam er nog een andere fietsertrekker langs, serieus aan het zwoegen en terwijl Bjeurn hem mee naar boven duwde zei hij dat wij met onze fietsen nooit zouden boven geraken  … tja hij kan natuurlijk niet weten dat wij “de dappere duo’s ” zijn!!!!

’s avonds genoten we van onze berg helemaal voor onszelf … in de toestand dat het pad hier is verwachten we geen passage en we zijn ver uit het zicht van de bewoning en de wegen. 

We durfden zelfs een vuur maken … tot grote vreugde van de 2 kinders.
Wildkamperen is de max!!!