Afstand 66km – Hoogtemeters 678 – Bestemming La Línea de la Concepcíon (Spanje) – Overnachting Camping Sureuropa 

Vandaag leerden we het Spanje kennen waar sommigen ons voor waarschuwden “Je kan daar niet fietsen, er zijn geen fietspaden en het is daar super gevaarlijk”

De weg die we voor vandaag hadden uitgestippeld was niet geweldig. Een mooie baan voor de auto’s en de fietser kreeg de rest (soms was dit nog ok, maar dikwijls lag het vol met steenslag, putten, reflectoren of was het echt te smal en moesten we mee op het rijvak waar de auto’s 80 km/u reden. En het ging van kwaad naar erger … eerst moesten we illegaal een spoor oversteken (lukte legaan dankzij hulp van de spoorwegarbeiders) maar dan wou de fietscomputer ons de autostrade op leidden.

Google maps to the rescue dan maar … deze gaf een veiligere (om)weg waardoor we om 16u ineens nog 25km, inclusief 1 berg, moesten afleggen. 

Liv zag het even niet meer zitten, ik ook niet hoor maar vermits ik de moeder ben mag ik dat niet laten merken. Vic daarentegen wordt enkel maar uitgelatener en vrolijker door zo’n malchance.

In elk geval … het is ons gelukt … iets voor 19u moe aangekomen op de bestemming en weer wat dapperder!!!
Er waren natuurlijk wel lichtpuntjes op deze dag. 

FOTO 1 – lunch met zicht op Afrika (Marokko meer specifiek)

FOTO 2 – een weg banen door de bamboe… dit is volgens de kaarten een weg

FOTO 3 – we hebben ze al zoveel gezien, maar ooievaarsnesten blijven plezant

FOTO 4  – ziehier, de rots van Gibraltar. Het doet me wat denken aan Mont Saint Michel in Frankrijk, ook zo prominent aanwezig van al heel ver.

FOTO 5 – De lelijke fabriek met de palmbomen en de graffitimuur  … het had wat.