Ik heb er al veel over geschreven, en nu weer … een update over ‘het been’ omdat het nogal actueel is

Vrijdag … twee dagen voor de volksraadpleging (neen, geen referendum, want een referendum is bindend en een volksraadpleging is adviserend, maar dit terzijde) ging ik met Vic naar de dokter (de arme stumperd is ziek, maar dit eveneens terzijde).
Van de gelegenheid maakte ik gebruik om mijn been, dat nog steeds gezwollen en soms pijnlijk is te laten zien (want wanneer geraak je als full-time werkende mama van 2 anders bij de dokter, maar dit helemaal terzijde).

“Dat zal nog JAREN duren eer de zwelling weg is” zei de dokter. Vergelijk het met het verkeer. Jouw lymfenvocht gaat normaal langs de autosnelweg, deze is door de val beschadigd en onbruikbaar, daarom neemt het lymfenvocht nu de kleine baantjes en is het file (dat is de zwelling). Maar de autosnelweg zal zich toch ooit herstellen, vroeg ik. Neen … zei de dokter, maar er zal zich wel een nieuwe vormen. Als de lange wapper er staat, zal hij ook wel klaar zijn.

Tja, nu zijn we drie dagen verder en denk ik … nooit dus!!!