Wenen Marathon – Week 12/18 – Ziek maar toch PR

2017-10-24T22:38:30+00:00februari 28th, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: , , , , , |8 Comments

I ran so fast that this bearded man wanted stick with me, or maybe I ran so fast because the bearded man sticked with me ... 25K at a pace of 4:59 #natuurlooplier #natuurloop #iloverunning #nevernotrunning #instarunners #run #viennamarathon #beard #bearde

Dit was een vreemde week, ik ben goed ziek geweest en ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zoveel in mijn bed lag dan deze week.

Ik luisterde naar de de dokter die zei … “Je marathonschema is een leidraad, als je ziek bent heb je meer aan rust dan toch te blijven lopen … en je moet zeker deze kilometers zeker niet achteraf proberen inhalen” … en ik bleef zonder wroeging in mijn bed liggen.

Maar vanaf vrijdag voelde ik verbetering en zaterdag stond er een duurloop van 25km op marathontempo gepland in de vorm van een wedstrijd in Lier … de natuurloop.
Natuurlijk weet ik dat het verstandigste zou zijn om niet te lopen, en dat is waarschijnlijk ook de raad die ik aan een ander zou geven. Maar ik weet ook dat de duurlopen de belangrijkste lopen zijn in een marathonvoorbereiding … en trouwens “soms is de drang tot lopen groter dan het gezond verstand”

Ik liep dus toch mee, en ik moet zeggen, al dat geslaap van de voorbije dagen hadden precies toch heb vruchten afgeworpen.
Ik liep in het spoor van Bjeurn (die bij mij wou blijven als ik zou lopen aan een tempo van 12 km/u) en het ging verbazend goed … we hebben héél lang aan een pace van 4:53 gelopen (mijn ultieme doel als marathontempo)
De laatste 5km waren er echter teveel aan, het tempo ging genadeloos naar beneden en ik kon echt niks meer zeggen.

Uiteindelijk finishten we op 2u07min en aan een pace van 4:59, een schoon persoonlijk record voor mij, wat mij alvast de hoop geeft om op de marathon van Wenen ook een nieuw PR te lopen …. of de 3u30 erin zit, dat tracht ik echter te betwijfelen.

Wil je zien hoe het eraan toegaat bij de aankomst van zo’n wedstrijd, wil je weten in welk opzicht Bjeurn zo streng is voor mij en wil je weten wat mijn antwoord was op de vraag “zou je dit tempo kunnen volhouden voor een hele marathon?” … dan moet je naar het onderstaande filmpje bekijken.

 

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 34 km
Gewicht (gemiddelde van week): 57,7 kg

Training 1: met Bjeurn
7.98 km – 46m:56s – 05:53 min/km

 Training 2: Natuurloop Lier in het spoor van Bjeurn
25.50 km – 2h:07m:13s – 04:59 min/km

8 Comments

 1. ilse 28 februari, 2016 at 13:05 - Reply

  Ik dacht dat alleen amateurjoggers zoals ik een tomatenkleurtje krijgen na het lopen.
  Jij had toch ook een mooie blos op je wangen ;-).

  • Annelyse 28 februari, 2016 at 14:53

   ik had wel net een PR gelopen hé :-)

   ik zie trouwens meestal aan de ene helft van mijn gezicht rood en langs de andere normaal. En dat is pas zo geworden tijdens de zwangerschap van Vic.
   Zeer vreemd, want je ziet na een inspanning echt mijn gezicht in twee verdeeld net in het midden ;-)

 2. gerhildemaakt 28 februari, 2016 at 15:14 - Reply

  Chapeau dat je toch bent gaan lopen! Ik ben ook ziekjes, ik ga vandaag nog wat rusten, zodat ik morgen hopelijk met de fiets kan gaan werken.

  • Annelyse 28 februari, 2016 at 16:32

   dat is toch wel het nadeel van de fiets vind ik, ik ben ook aan ’t twijfelen of ik morgen misschien niet beter met de auto kan gaan

 3. Le petit requin 28 februari, 2016 at 16:10 - Reply

  Gelukkig dat je ondertussen weer beter bent! En chapeau met je tijd, dat gemiddelde haal ik nog niet op 2km :)

  Zou je het erg vinden als ik jouw loopvlogidee een keertje overneem?

  • Annelyse 28 februari, 2016 at 16:31

   dat zou ik niet erg vinden … ik heb al zin om het te bekijken

 4. Veerle 1 maart, 2016 at 06:44 - Reply

  Super, ik duim voor je dat je de marathon kan lopen, uiteindelijk als alles meezit fysiek is het toch op doorzetting dat je die uitloopt en dat laatste heb je wel ! Leuk om je te volgen !

  • Annelyse 1 maart, 2016 at 21:50

   bedankt

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.