maizena

Ik heb vet haar en ik was het bijgevolg elke dag.

Ik weet het, dat is niet gezond voor mijn haar, mijn huid (want bijgevolg sta ik dagelijk onder de douche, en dat is sowieso niet goed en zeker niet voor mensen met een droge huid zoals ik) en voor het milieu.
Maar het alternatief … rondlopen met een vettige coupe haar, dat spreekt me nog veel minder aan !!!

Steeds volg ik vol belangstelling de projecten waarin iemand zijn haar niet meer wast in de hoop dat het na een tijd niet meer vet wordt, maar het valt me op dat die projecten altijd enthousiast beginnen om dan stilletjes in de vergeetput te verdwijnen.
De eerste persoon die zijn haar niet meer (met shampoo) wast, die moet ik nog tegenkomen. Ik geloof er niet in !!!
Ik keek trouwens overlaatst, naar “Eline gets dirty”, en na 30 dagen haar haar niet wassen, kan ik niet echt zeggen dat het er echt fris uitzag.

Maar onlangs vond ik wel de ultieme tip, waardoor ik mijn haar veel minder moet wassen.
Een super lifehack …. ultiem in zijn eenvoud EN ecologisch. Het antwoord is gewoon maïzena gebruiken als droogshampoo.

In plaats van ’s morgens onder de douche te springen, breng ik wat maïzenapoeder aan op mijn hoofd. Dit doe ik door telkens een nieuwe scheidingslijn in mijn haar aan te brengen en de maïzena met een borsteltje op de scheidingslijn aan te brengen.
Het aanbrengen is nog het moeilijkste, maïzena is immers een fijn poeder, maar sinds ik het met een borsteltje doe gaat het vlot, smos ik niet te veel en lukt het me veel sneller.
Dan even laten inwerken en eens goed met een handdoek over mijn haar wrijven, zodat de witte schijn uit mijn haar verdwijnt.

En het werkt effectief, ik (die normaalgezien de dag niet kan beginnen zonder een douche en versgewassen haar) ben volledig fan.
Na een maïzenakuur is mijn haar is precies terug net gewassen, maar wel wat stugger en volumineuzer, waardoor het beter handelbaar is.
Ik heb zelf de indruk dat het maïzenapoeder ook preventief werkt en dat mijn haar na een behandeling minder snel vet wordt.

Ik was mijn haar nog steeds te veel, maar enkele dagen per week ga ik toch voor mijn maïzenakuur. Ecologisch, goed voor de hoofdhuid en huid (vermits ik dan gewoon een kattewasje kan doen ipv een lange douchesessie) en een serieuze tijdswinst.

Op het internet vond ik ook nog mensen die maïzena mengden met chocoladepoeder, om zo het wit gemakkelijk uit hun haar te krijgen. Daar heb ik mee geëxperimenteerd, maar ik was toch niet zo’n fan van haar dat riekt naar chocolade, gewoon het pure spul dus.

Ik nodig jullie dus uit om dit ook eens te proberen, en hou me op de hoogte of jullie even enthousiast zijn als ik.