Tegenwoordig heb ik het gevoel dat mijn leven nog maar om enkele zaken draait … het gezin, het werk, het lopen en de fietsreis.

Ben ik niet thuis, dan ben ik op het werk, of onderweg een toertje aan het lopen. 
Als ik in gezelschap ben, dan is dat gezelschap meestal de kinders. 
Lees ik een boek, dan is dat waarschijnlijk een boek van andere globetrotters.
Zit ik op de computer, dan plan ik waarschijnlijk onze reis of lees ik reisblogs van anderen. 

Maar gisteren was eens iets anders … om 18u werd ik in Antwerpen verwacht voor een verrassing door mijn zusje.
De verrassing kon ik echter snel ontcijferen door haar tip “vlees”.

20151206_211000 (1) 

… Een optreden van Roosbeef !!! …
Heerlijk, want ik ben een zware fan. En ik ga schandalig weinig naar optredens, jammer, want meestal als ik toch eens een optreden meepik ben ik nadien nog harder fan als voordien …. nu ook !!!!

Het optreden was in de studio, een toffe locatie en een kleine concertzaal, waar de zus en mezelf een plekje helemaal vooraan uit zochten. Zo dicht dat we perfect zicht hadden en de groep bijna konden aanraken.

Naar een concert gaan, waar je bijna alle liedjes kent, vind ik toch altijd net iets leuker …. en zo was het nu. En om één of andere reden ben ik trouwens altijd zwaarder fan van vrouwelijke artiesten dan van mannen.
Wel kon ik me tot gisteren niets bij Roosbeef voorstellen. Nu weet ik dat het een zangeres is met ne serieuzen hoek af, begeleid door 3 muzikanten die wel echt een meerwaarde brengen.

20151206_215759

20151206_220709Ik was zeer onder de indruk van het concert en de nummers (en misschien ook van Roos … die toch wel een merkwaardig persoon bleek), van begin tot ’t eind bleef het boeien (en ik was content ook de modemeisjes gespeeld werden).

Bjeurn durft wel eens zeggen dat niet alle nummers van Roosbeef even goed zijn, ik hou het erbij dat ze minder toegankelijk zijn. Want ik ben echt weg van bijna al haar nummers en de manier waarop Roos ze op haar zeer kenmerkende manier brengt. Haar stem kan je niet echt mooi noemen, maar wel uniek, volgens mij ben je er ofwel voor, ofwel helemaal niet. En de teksten, schoon gezegd, heerlijk geschift vol zelfrelativering en bizare gedachtenkronkels. Ik had het gevoel dat ik naar een karaktervol, sensueel, labiel en kwestbaar, oprecht meisje aan het kijken was.

20151206_213253

Roosbeef #roosbeef

En jullie, nu ben ik benieuwd wat jullie van Roosbeef vinden !?

*** Zusje … bedankt voor de leuke verrassing avond ***
*** Roos, Tim, Tijs, Tom … ik was fan en ben dat nu nog meer ***