Wij houden van speelbossen

2018-03-31T22:06:06+00:00maart 31st, 2018|Categories: Travel|Tags: , , , |4 Comments

Speelbossen, een geweldig iets, toch? Wij zijn alvast fan en we combineren ze graag met een wanding of met een geocache. De afgelopen maanden gingen we naar het vliegbos en het everzwijnbad.

Vliegbos

Het vliegbos was een tip van Kaat, een goede tip. We deden eigenlijk krak hetzelfde als Kaat, we parkeerden onze wagen in Zaventem aan de Felix Goosensstraat, we volgden dezelfde wandeling en we downloaden ook de app Airtraffic om te kijken waar de vliegtuigen heen vlogen, maar ik denk dat wij net iets heviger waren in het speelbos.

We hebben ons trouwens geïnspireerd door deze activiteit voorgenomen om nog eens met de fiets tot bij zaventem te fietsen, Airtraffic terug te downloaden en eens volop vliegtuigen gaan spotten, want we hadden de smaak te pakken maar we vonden dat we nog niet dicht genoeg bij de landingsbaan konden komen. En er zijn wel plekjes waar je zo goed als onder de landingsroute bent, maar daar kan je dan weer niet parkeren met de auto. Wij komen dus nog eens terug met de fiets en een picknick.

Everzwijnbad

Nog nen helen toffe is het speelbos Everzwijnbad in het Meerdaelwoud in Oud-Heverlee. Daar kan je een hele wandeling doen van speeltuig naar speeltuig, er zijn zelfs spellekes voorzien.

De plek is sowieso al tof enkel en alleen voor het speelbos, maar we zagen dat er ook een leuke BBQplaats is EN er is ook een toffe paalkamping in de buurt, een paalkamping waar we wel al eens verbleven, maar het was wel echt een goeike. Wij prenten het dus in ons geheugen dat we ooit eens moeten terugkomen om eerst te BBQ’en en dan te gaan slapen op de paalkamping.

Praktisch Everzwijnbad Meerdaalwoud

Meer info hier
Wij parkeerden ons trouwens op de ruime parking  op de Weertsedreef 1 3050 Oud-Heverlee


Ja, ik was het bijna vergeten, maar ik doe ook mee met 40 dagen bloggen, dit is blog 28/40 en eveneens de laatste van de reeks. Geen 40 blogs maar mijn blogachterstand is hiermee al weer wat bijgewerkt en de bloggoesting is weer terug . Meer info hier en alle deelnemers vind je hier!

En Katleen … nog nen dikke merci voor diene sjot onder mijn gat

4 Comments

 1. Kathleen 1 april, 2018 at 13:31 - Reply

  Zeer graag gedaan, die sjot. ?
  Pro-tip: de luchthaven is een parking aan het maken speciaal voor spotters aan de landingsbaan tussen Steenokkerzeel en Kortenberg. Ze zijn er ook constructies aan het bouwen dat je wat hoger kan staan om zo de vliegtuigen beter te zien. Ik heb geen idee wanneer die dingen klaar gaan zijn, maar ik dacht, ik geef het even mee.

 2. Lies 2 april, 2018 at 12:25 - Reply

  De speelbossen van Bosland in Limburg zijn ook zeer de moeite waard. Meer info hier: https://www.bosland.be/ Voor jullie misschien eerder iets voor een weekendje weg. Gelukkig kun je in Limburg ook leuk fietsen ;)

 3. Marjan Wens 3 april, 2018 at 09:12 - Reply

  Een leuke cachewandeling is er ook in Turnhout/Oud-Turnhout. Een wandeling van 7 à 8km door de bossen, langs het kanaal met een 20 caches + bonuscache. Eén voor één leuke originele caches. Ook tof voor de kinderen. De naam van de cache-wandeling is Trappies 1 tem 20.

  • Annelyse 3 april, 2018 at 09:24

   Ga ik direct op mijn lijstje zetten. Bedankt voor de tip.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.