Onder het moto “geen kado’s maar belevingen” kreeg Vic voor zijn verjaardag een bezoek aan het Euro Space center, dat gebouw dat we telkens tegenkomen aan de autostrade als we naar de Ardennen rijden spreekt immers al jaren tot onze verbeelding, en zo gingen we op een druilige regenachtige dinsdag tot daar.

In het Euro Space center kan je een geleide rondgang doen en optioneel is er het planetarium en de Maan- en Marswandeling, wij gingen voor de full option, je wordt immers maar 1 keer 9 jaar !!!

Planetarium

De film in het planetarium was wat mij betreft niet echt een must, ik zat net iets te prop tegen de andere mensen gedrukt en het was misschien net iets te ingewikkeld om te volgen voor de kinders.

Maan-en Marswandeling

Dit is wel een must-do, zeker met kinderen. Met een virtual reality bril op je hoofd kan je ervaren hoe het is om op de Maan en op Mars te stappen, enfin niet stappen maar springen … op de Maan en Mars moet je springen, leerden we.
We zagen in deze demonstratieruimte trouwens nog veel anderen coole attracties, maar dat was blijkbaar voor de kampen die daar georganiseerd worden, zo een kamp in het Euro Space center dat moet plezant zijn, misschien wel jammer dat het er gedurende het hele bezoek dik wordt opgelegd dat je de echt spectaculaire dingen enkel kan doen op de kampen.

Spektakelparcours

Het spektakelparcours is een rondgang van ongeveer 1,5h van zaal tot zaal. Je krijgt een headset in het Nederlands en het toffe is dat de kinderen een aparte uitleg krijgen op kindermaat. Jammer is dat je de groep moet volgen en niet je eigen tempo kan bepalen. Eindigen deed het parcours met een 5D film, waar wind en trillingen de vierde en vijfde dimensie waren. Een beetje een pretparkgevoel, ik moet dus niet vertellen dat dit wel een hit was.

Buiten

Buiten aan het Euro Space Center (dus het onbetalende gedeelte) is een speeltuin en start er ook een ruimtewandeling van 6km. Deze deden wij niet, het regende tijdens ons bezoek en wij waren trouwens op doortocht naar Müllerthal waar we 3 dagen zouden wandelen, de behoefte bij ons was er dus niet. Toch denk ik dat deze wandeling een mooie aanvulling is op het bezoek.

Conclusie

Wel tof, niet WAUW. Maar Vic was héél tevreden met zijn kado en het heeft sowieso indruk gemaakt op de kinderen … Vic zei me gisteren nog “Het is toch vreemd dat sterren als ze ouder worden steeds maar groter worden hé, je zou denken dat ze opbranden en kleiner worden”.
Wij zijn dus content dat we gegaan zijn.

Praktisch

Wij spendeerden van 10u tot 14u (inclusief lunch) binnen.

Picknicken is toegelaten in het restaurant op voorwaarde dat je een (duur) drankje koopt, maar bij mooi week kan je gemakkelijk buiten eten aan de speeltuin.

We betaalden €74 voor ons gezin van 4.

Het Eurospacecenter ligt aan de uitrit 24 van de E411 en er is een ruime gratis parking voorzien.