Random Snippets #13

2017-10-24T22:38:36+00:00 november 25th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , |7 Comments

Content als ik al veilig op het werk geraak #brussels #glad #bruggen #ilovemybike #cycling #alleweerisfietsweer

 • Ik kreeg onlangs een boete van €165 … net te laat mee met de meute doorgereden aan het licht (dat ondertussen al op rood was gesprongen). Ik was daar zo ‘niet goed’ van dat ik besloot dat ik dat geld moest terug verdienen. En zo vond ik de moed om opnieuw met de fiets naar het werk te gaan. Ondertussen heb ik al €80 verdiend door benzine die ik niet verbruik en fietsvergoeding die ik krijg. Bijna halverwege dus … maar ik hoop dat ik het gewoon volhoud. Typisch dat ik weer net gemotiveerd ben om te fietsen als de winter eraan komt. Maar ondertussen ben ik al enkele keren goed nat geregend en daar kon ik toch ook tegen.

 

We zijn al heel t weekend onze auto aan 't bestoefen ... en dan gebeurt dit #autopech #depannage #peugeot406

 • Stiekem zou ik willen proberen om van 2 auto’s naar 1 auto te gaan. Ik was eigenlijk al bijna helemaal gewonnen voor het idee, tot Bjeurn zijn auto (een erfenis van mijn bompa, een 16-jarige auto die ons tot voor kort nog nooit in de steek had gelaten) ineens kuren kreeg en moest weggetakeld worden.
  Op de koop toe kreeg de mijne de dag later ook brokken en zaten we op een moment zelfs zonder auto.
  Dit deed ons besluiten om, tot we onze reis aanvatten, toch beide auto’s te houden … just in case … maar als we vertrekken, dan verkoop ik met veel plezier ook mijn wagen.

"Resetting this PC" ... voor de zoveelste keer. Ik vrees dat zijn einde nabij is. Maar door wat vervang ik hem best. #frustrerend #computerproblems

 • Niet alleen met de wagens zijn er problemen, ook met de computers hier thuis. Ik heb de laptop opgegeven, en ook onze vaste computer heeft de geest gegeven.
  Daarmee dat ik wat achter zit met mijn mails en dat het bloggen er ook minder van komt (maar ik heb er wel terug goesting in, want ik heb zoveel te vertellen). Sinds vandaag installeerde ik een desktop die ik van mijn mama kreeg in ‘mijn zolderkamertje / atelier /strijkkamer … ‘ of hoe we het ook noemen.
  Jammer genoeg trekt de aanwezigheid van de computer ook rommelige kindertjes aan, die youtube filmpjes komen kijken over loombandjes, strijkparels, …. en die natuurlijk al dat knutselgrief hier onafgewerkt achterlaten.
 • Deze week kunnen we woorden indienen die we graag zouden zien verdwijnen op “Weg met dat woord”. Ik nomineerde “manlief”. Ik heb zo een hekel aan dat woord en ik krijg de kriebels als ik dat lees.
  Let wel, het is niet omdat ik een hekel heb aan dat woord, dat ik een hekel heb aan mensen die dat woord gebruiken … dat staat volledig los van elkaar. (misschien ligt het wel gewoon aan mij)

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid

7 Comments

 1. lentebloem 25 november, 2015 at 23:55 - Reply

  Ik erger mij (nog steeds) aan ‘de kids’. Geen idee hoe dat komt eigenlijk, ik spreek irl namelijk zelf Nederlands doorspekt met Engelse woorden.

 2. lila bumbleroot 26 november, 2015 at 09:19 - Reply

  Bij mij was het ‘een signaal’ gebruikt zoals politiekers …..hiermee geef ik een signaal aan de bevolking…..

 3. Caro 26 november, 2015 at 10:43 - Reply

  Ik heb een hekel aan “uitrollen” in de betekenis van “implementeren”. Je leest en je hoort het tegenwoordig overal. Bedrijven rollen hun strategie uit, plannen moeten uitgerold worden naar alle afdelingen, producten worden wereldwijd uitgerold. Volgens mij kunnen alleen tapijten uitgerold worden.

 4. kaat 26 november, 2015 at 11:44 - Reply

  Oef ! Je hebt geen hekel aan mij ! Of toch niet door manlief. Ik vroeg me af of ik ook een hekel had aan woorden en kon niets bedenken, tenzij oneigenlijk gebruik maar zelfs hier is “hekel” een te groot woord. Dus nee, ik ken het gevoel niet….

 5. Le petit requin 26 november, 2015 at 18:04 - Reply

  Oh ja, manlief, zoonlief, dochterlief of, nog erger, de kids. Of ouders die elkaar mama en papa noemen en hun kinderen broer en zus. Al vind ik dat vooral heel raar, hekel is nogal een groot woord daarvoor :)

  Caro en het uitrollen hierboven vind ik ook wel hilarisch! Deed mij ook denken aan dat “naar… toe”-filmpje van Alles kan beter; al zo lang geleden en toch valt het mij soms nog op als politici dat doen :)

 6. Liese 27 november, 2015 at 02:02 - Reply

  De kids vind ik vreselijk

 7. […] een dikke maand ga ik met fiets naar het werk, bijna mijn boete terugverdiend. Maar dit was wel een atypische […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.