Met de auto heb je file, en met de fiets heb je …. platten band

2017-10-24T22:38:35+00:00 december 8th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , |10 Comments

Al een dikke maand ga ik met fiets naar het werk, bijna mijn boete terugverdiend.
Maar dit was wel een atypische fietsmaand.

bikes 

Veel regen

Terwijl ik altijd zeg dat de momenten dat je echt uitgeregend wordt echt sporadisch zijn, ben ik nu al meerdere keren doorweekt thuisgekomen. Ik heb me zelfs een regenbroek aangeschaft … iets waar ik vroeger altijd te fier voor was.

Mijn regenjas is al eens goed uitgetest en ik heb beslist dat deze zeker niet mee mag op onze Tour d’Europe, helemaal niet meer waterdicht !!!

Anderzijds is het nu 8 december en heb ik nog maar 1 keer met handschoenen gereden, en ik ben al meermaals onderweg moeten stoppen om kleren uit te spelen.

 

Ja .. dat was plezant daarnet toen ik plat reed en dat terwijl het regende. Dat is blijkbaar 2 reserveband met elk een gat in mee had ... dat maakte het feestje helemaal compleet de max #ironie #bike2work #platteband #ilovemybike #bikelove #cycling

Platte band

Van de 833 keer (lijstjesmadam) die ik al met de fiets naar het werk ging, reed ik nog maar 3 keer plat.

De eerste keer was ik nog naïef en had ik zelfs geen fietspomp mee, laat staan plakgerief. Gelukkig moest ik maar 3 km te voet afleggen.

De tweede keer had ik een reserveband mee maar kreeg ik mijn wiel niet uit mijn frame omdat de bout helemaal vastgeroest was.
Ironisch genoeg had ik net de dag voordien gezegd tegen mijn collega’s dat ik bijna nooit plat reed, en als ik zou platrijden dat ik het sowieso zou kunnen herstellen … geen hout vastgehouden duidelijk.

En de derde keer was vandaag. Natuurlijk verliep alles weer niet volgens plan. Het regende en was het al half donker, toch slaagde ik erin om mijn wiel te demonteren, de binnenband te wisselen en mijn wiel opnieuw te monteren. Maar oppompen lukte niet, met de beste wil van de wereld kreeg ik de band niet hard.
Wat bleek nu … mijn 2 reservebanden bleken beide lek, om één of andere duistere reden steken er al meer dan een jaar 2 reservebanden met een gat in mijn fietsherstelzakje. Helemaal niets voor mij om zo’n zaken voor te hebben, daar word ik dus slecht gezind van. Beschaamd ook, vooral toen een lieve beenhouwersvrouw me haar man en zoon aanbood om me te komen helpen.
Soit … uiteindelijk plakte ik met hulp van de 2 beenhouwersmannen 1 van de 3 lekke banden en het opnieuw monteren van mijn wiel werd zelfs voor mij gedaan.
Er zijn toch nog lieve mensen in de wereld.

Volgende keer ben ik klaar voor de perfectie … ik heb 2 geplakte binnenbanden in mijn zakje zitten en banden wisselen en plakken, daar ben ik al bedreven in.

Maar nu graag even zonder pech … die hebben we al voldoende met onze auto’s, waarvan de Peugeot op 2 weken tijd 2 keer is weggetakeld met startproblemen en waarvan de Renault andere het ene belachelijke probleem achter het andere heeft (startkaarten die niet herkend worden en automatische ramen die niet meer willen sluiten)

Vive le vélo !!!

10 Comments

 1. Le petit requin 9 december, 2015 at 13:06 - Reply

  Herkenbaar! Ik leg normaalgezien altijd een knoop in platte banden die ik onderweg vervang, zodat ik thuis nog weet welke plat was. Maar ik moet ze natuurlijk nog altijd vervangen… Of het pompje dat niet meewilt. Dan sta je daar content te wezen dat die band vlotjes vervangen is, dan wilt dat stom ding niet mee en geraak je nog geen meter verder.

  Maar desondanks inderdaad vive le vélo!

  En succes met de auto’s, want 2x takelen op 2 weken klinkt niet echt goed.

  • Annelyse 9 december, 2015 at 19:55

   haha “dan sta je daar content te wezen …..” zo voelde ik me inderdaad “content en trots”, en achteraf dacht ik echt “sukkel”

   hoe het kwam dat ik met 2 platte banden rondreed, ik snap het echt niet. Ze waren nochtans mooi opgerold met een elastiekje rond, net nieuw ;-)

 2. gerhildemaakt 9 december, 2015 at 19:05 - Reply

  Ik heb pechverhelping voor mijn fiets en vind dat zeer handig. Ze komen dus ook takelen. :-)

  • Annelyse 9 december, 2015 at 19:50

   maar bij u betaalt het werk dat hé ;-)
   zetten ze jou dan ook thuis af, trouwens?

 3. liese 9 december, 2015 at 19:47 - Reply

  ik zou niet weten hoe ik in een band moet vervangen….(maar ik fiets dan ook bitter weinig). En ons elektrisch raam van de wagen is eens gewoon in de autodeur gefloept…Daar sta je ook wel schoon bescheten met een open raam

  • Annelyse 9 december, 2015 at 19:50

   awel … dat had Bjeurn dus voor met de mijne toen de zijne in de garage stond. Het raampje ging ineens naar beneden terwijl hij nog 40 km naar het werk moest rijden (en nadien nog zo terug naar huis) :-)

 4. fieke 9 december, 2015 at 20:49 - Reply

  Ik heb ook geen flauw idee hoe ik een band moet vervangen. De enige keer dat ik dit jaar een platte band had was net toen ik naar het werk wou vertrekken. De bus dan maar, en ’s avonds te voet naar de fietsenmaker. Hopelijk krijg ik nooit pech onderweg, want dan wordt het ver wandelen naar huis (of naar het werk)…

  • Annelyse 10 december, 2015 at 22:37

   of je kan bij mij een cursus banden vervangen komen volgen. Oefening baart kunst (ik ben expert)

 5. Lieve 11 december, 2015 at 12:24 - Reply

  Regen ’s avonds vind ik niet zo erg, als het ’s morgens regent en het is toch nog te doen om te fietsen, dan trek ik gewoon een oude (joggings)broek, en verkleed ik me op het werk.

 6. Random Snippets #14 « Annelyse 12 december, 2015 at 16:43 - Reply

  […] die voorraden eens opgebruiken. Ik bakte voor Philippe en Lieve, het beenhouwerskoppel dat me overlaatst zo goed geholpen had. Vic haalde echter de hartjes eruit om aan zijn juf en zijn liefje te geven […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.