Al een dikke maand ga ik met fiets naar het werk, bijna mijn boete terugverdiend.
Maar dit was wel een atypische fietsmaand.

bikes 

Veel regen

Terwijl ik altijd zeg dat de momenten dat je echt uitgeregend wordt echt sporadisch zijn, ben ik nu al meerdere keren doorweekt thuisgekomen. Ik heb me zelfs een regenbroek aangeschaft … iets waar ik vroeger altijd te fier voor was.

Mijn regenjas is al eens goed uitgetest en ik heb beslist dat deze zeker niet mee mag op onze Tour d’Europe, helemaal niet meer waterdicht !!!

Anderzijds is het nu 8 december en heb ik nog maar 1 keer met handschoenen gereden, en ik ben al meermaals onderweg moeten stoppen om kleren uit te spelen.

 

Ja .. dat was plezant daarnet toen ik plat reed en dat terwijl het regende. Dat is blijkbaar 2 reserveband met elk een gat in mee had ... dat maakte het feestje helemaal compleet de max #ironie #bike2work #platteband #ilovemybike #bikelove #cycling

Platte band

Van de 833 keer (lijstjesmadam) die ik al met de fiets naar het werk ging, reed ik nog maar 3 keer plat.

De eerste keer was ik nog naïef en had ik zelfs geen fietspomp mee, laat staan plakgerief. Gelukkig moest ik maar 3 km te voet afleggen.

De tweede keer had ik een reserveband mee maar kreeg ik mijn wiel niet uit mijn frame omdat de bout helemaal vastgeroest was.
Ironisch genoeg had ik net de dag voordien gezegd tegen mijn collega’s dat ik bijna nooit plat reed, en als ik zou platrijden dat ik het sowieso zou kunnen herstellen … geen hout vastgehouden duidelijk.

En de derde keer was vandaag. Natuurlijk verliep alles weer niet volgens plan. Het regende en was het al half donker, toch slaagde ik erin om mijn wiel te demonteren, de binnenband te wisselen en mijn wiel opnieuw te monteren. Maar oppompen lukte niet, met de beste wil van de wereld kreeg ik de band niet hard.
Wat bleek nu … mijn 2 reservebanden bleken beide lek, om één of andere duistere reden steken er al meer dan een jaar 2 reservebanden met een gat in mijn fietsherstelzakje. Helemaal niets voor mij om zo’n zaken voor te hebben, daar word ik dus slecht gezind van. Beschaamd ook, vooral toen een lieve beenhouwersvrouw me haar man en zoon aanbood om me te komen helpen.
Soit … uiteindelijk plakte ik met hulp van de 2 beenhouwersmannen 1 van de 3 lekke banden en het opnieuw monteren van mijn wiel werd zelfs voor mij gedaan.
Er zijn toch nog lieve mensen in de wereld.

Volgende keer ben ik klaar voor de perfectie … ik heb 2 geplakte binnenbanden in mijn zakje zitten en banden wisselen en plakken, daar ben ik al bedreven in.

Maar nu graag even zonder pech … die hebben we al voldoende met onze auto’s, waarvan de Peugeot op 2 weken tijd 2 keer is weggetakeld met startproblemen en waarvan de Renault andere het ene belachelijke probleem achter het andere heeft (startkaarten die niet herkend worden en automatische ramen die niet meer willen sluiten)

Vive le vélo !!!