Overnachten als vikings

2017-10-24T22:37:39+00:00augustus 6th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |3 Comments

Afstand 60km – Hoogtemeters 459 – Bestemming Ørslevkloster (Denemarken) – Overnachting shelter in de vorm van een vikingschip

De condities vandaag waren dezelfde als die van gisteren … met een beetje minder regen maar wat kouder, maar de moraal zit weer een pak beter. Zo moet dat … je mag eens een off-day hebben, maar bij die ene dag moet het dan ook weer blijven … dat is de afspraak die Liv en ik in het begin van de reis maakten.

Vic voelt zich wat nutteloos nu hij niet meer mee kan trappen, maar ik betwijfel of Bjeurn er veel last van heeft … ze gaan nog steeds behoorlijk snel vooruit … en Vic zorgt voor de ambiance (eigenlijk is er niet veel veranderd)

    

   

Deemarken was tot nu toe glooiend met veel landbouw, maar we komen stilaan ook aan een gebied met veel water. 

Fietspaden zijn dikwijls gemengd, maar knallers zijn er niet welkom.

     

      

Onze shelterplaats is de max, we zitten hier op een oude vikingsite (vertelde een passant ons daarnet), en de shelter is geheel in de stijl van een vikingschip gemaakt, en de toilet is een klein museum en het huisvest ook een nest merels.

Deze keer zijn er zelfs muggennetten voorzien, geen idee waarom want we hebben nog niet veel muggen in Scandinavië gezien, maar we zullen wel in een hemelbed slapen.  

Grappig detail .. in de toilet staan 2 toiletten naast elkaar. Zo deden de vikingen dat, “tesamen” .. en wij nu dus ook. Geen geheimen, alles delen ….

…. behalve hier, als ik stiekem mijn reep chocolade aan het opeten ben. Dat lukte trouwens maar net ongemerkt. Geheimen zijn moeilijk op een “Tour d’Europe”.

3 Comments

 1. sarah 6 augustus, 2017 at 23:23 - Reply

  prachtig die slaapplaats!

 2. Pieter Chielens 7 augustus, 2017 at 21:56 - Reply

  Zeer jammer voor Vic dat het er voor hem op zit, maar de comic relief en de spring in’t veld is een zeer belangrijke schakel in elke organisatie, zeker als het wat moeilijk gaat. Al is het ook pijnlijk dat alles begint op te geven (extra pijnlijk is dat ik al aan’t denken ben wat ik nu na een volledig jaar bijna dagelijks te lezen zal moeten missen, maar dan denk ik aan wat jullie zullen moeten missen…liever mijn ‘pijn’) soit…

  Nog veel plezier ginds, hopelijk raak je nog gefietst tot in Legoland!

  • Annelyse 8 augustus, 2017 at 19:18

   Mooi berichtje … “goed gezegd”, zegt Vic hier. Fietsen tot in legoland zal nog wel lukken :-)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.