Afstand 52k – Hoogtemeters 347 – Bestemming Ørding (Denemarken) – Overnachting in het vakantiehuisje van familie 44


     

  

Het klooster waar onze vikingshelter stond, is nu een retraitehuis. Dat vertelde een theatermaker die we de vorige avond hadden ontmoet, hij verbleef daar regelmatig. We namen op zijn aanraden nog een kijkje in de tuin en zagen daar een tuin met veel liefde en creativiteit ingericht. 

   


      

De fietstocht vond ik niet zo plezant feitelijk. Veel regen (en dan nog liefst tijdens eetpauzes), kinderen die onderweg vertrouwensspellekes speelden maar niet te vertrouwen bleken en veel wind (we werden bijna van de 1,5km brug geblazen).

Maar we hadden wel een leuk vooruitzicht, we werden immers uitgenodigd bij Ilse en haar gezin. Ilse is een blogvriendin die al even terug gaat, maar dan vooral online, en alhoewel ik er gerust in was is het altijd een beetje spannend wat dat geeft in het echte leven en dan nog met de 2 gezinnen erbij.

Maar toen er een ontvangscommitee van 3 fietsers ons al tegengemoet fietste, wist ik dat alles dik in orde ging komen. En inderdaad!!! 

We werden welkom geheten in een mooi vakantiehuisje (Ilse haar specialiteit) en de sfeer was meteen ongedwongen en tof. Mats was zo lief om zijn kamer met ons te delen en Filip kookte ons een heerlijke maaltijd voor ons. Tussen de kinderen onderling klikte het meteen, Vic en Nand hadden elkaar meteen gevonden en Liv deelt een interesse in hout, stokken en zakmessen met Mats. En voortaan kunnen we met al onze computerproblemen bij Arne terecht en met al onze elektriciteitsproblemen bij Filip ;-).


     


    


Wij zijn er expert in om binnen te zitten als het echt hard regent, en vanaf het moment dat we binnen waren begon het te gieten, maar daarna was het dan weer schoon en kregen we een prachtige gouden avond.