Afstand 60km – Hoogtemeters 459 – Bestemming Ørslevkloster (Denemarken) – Overnachting shelter in de vorm van een vikingschip

De condities vandaag waren dezelfde als die van gisteren … met een beetje minder regen maar wat kouder, maar de moraal zit weer een pak beter. Zo moet dat … je mag eens een off-day hebben, maar bij die ene dag moet het dan ook weer blijven … dat is de afspraak die Liv en ik in het begin van de reis maakten.

Vic voelt zich wat nutteloos nu hij niet meer mee kan trappen, maar ik betwijfel of Bjeurn er veel last van heeft … ze gaan nog steeds behoorlijk snel vooruit … en Vic zorgt voor de ambiance (eigenlijk is er niet veel veranderd)

    

   

Deemarken was tot nu toe glooiend met veel landbouw, maar we komen stilaan ook aan een gebied met veel water. 

Fietspaden zijn dikwijls gemengd, maar knallers zijn er niet welkom.

     

      

Onze shelterplaats is de max, we zitten hier op een oude vikingsite (vertelde een passant ons daarnet), en de shelter is geheel in de stijl van een vikingschip gemaakt, en de toilet is een klein museum en het huisvest ook een nest merels.

Deze keer zijn er zelfs muggennetten voorzien, geen idee waarom want we hebben nog niet veel muggen in Scandinavië gezien, maar we zullen wel in een hemelbed slapen.  

Grappig detail .. in de toilet staan 2 toiletten naast elkaar. Zo deden de vikingen dat, “tesamen” .. en wij nu dus ook. Geen geheimen, alles delen ….

…. behalve hier, als ik stiekem mijn reep chocolade aan het opeten ben. Dat lukte trouwens maar net ongemerkt. Geheimen zijn moeilijk op een “Tour d’Europe”.