Afstand 44km – Hoogtemeters 352 – Bestemming Tungelund (Denemarken) – Overnachting een toffe shelterplaats

Na bijna 14 maand begint er sleet op alles te komen, maar vandaag was wel het toppunt. Wegens technisch defect aan de rode pino kan de bijrijder niet meer meetrappen, de fietsenmaker kon enkel maar zeggen dat het onderdeel (dat nogal exotisch is) echt stuk is. 
Vic, Bjeurn en de trailer switchten naar de stukke pino en Liv en ik naar de zwarte. Maar die heeft ook zijn mankementen, speling op de trapas, speling op het stuur en vitessen die ik bijna niet gedraaid krijg, ik ben dus niet zeer enthousiast over onze ruil.

En daarmee is de fietsreis voor Vic beëindigd, fietsen kan hij niet meer, hij is enkel nog goed voor het gezelschap. Straf toch dat Bjeurn, zelfs zonder extra hulp, nog altijd sneller blijft dan ik (en ook wel wat frustrerend).

Op de koop toe verloor Bjeurn zijn garmin vandaag de strijd tegen de regen, ondertussen werkt hij weer naar behoren maar dat is het begin van het einde.

En ook mijn slippers zijn vandaag gesneuveld… nadat Bjeurn met ducttape hun levenduur nog 3 maand had kunnen rekken. Gelukkig had Bjeurn zoveel compassie met mij dat hij ze gereanimeerd heeft met nog een grotere vijs en nog wat meer ducttape.

Al dat in combinatie met regen en tegenwind maakte de sfeer niet zo bijster goed, vandaag kon ik dit alles alvast niet zo gemakkelijk relativeren !!! 

Afsluiten moet altijd positief, en kan gelukkig ook … we verblijven weer in een zeer leuke shelter, en momenteel zitten we aan het kampvuur en eten we marshmallows.

    

Als ik de foto’s bekijk was de dag trouwens nog niet helemaal slecht … we gingen nog eens naar de herten (die appel kregen ze niet van ons, maar het goede nieuws is dat ze er niet in gestikt zijn) en we vonden nog een verloren reus in Aarhus (wel op een minder pittoresk plekje als de anderen).