Ook met de fiets kan je pech hebben

2017-10-24T22:39:37+00:00juni 7th, 2011|Categories: Uncategorized|Tags: , |8 Comments

 

Ik en mijn fiets !!!

Iedereen kent dat gevoel wel “Help waar heb ik mijn sleutelke nu weer gedaan” … en meestal bij het uitmesten van de zakken en de sjakosh vind je dit wel snel terug.

Maar vandaag was dit niet het geval … ik haalde mijn sjakosj helemaal uit (tot groot jolijt van de collega’s die eindelijk eens konden zien wat er nu allemaal in zo’n vrouwentas zit) … liep mijn weg 2 keer terug af … keek in al mijn zakken … ruimde mijn buro eens geheel op … meste mijn kastje uit … maar NERGENS

Enkele opties bleven over

A. De bus … wat me gigantisch veel vertraging zou opleveren
B. De fiets van een vriendelijke collega gebruiken … maar met een plooifiets 13 km afleggen is denk ik niet evident
C. Slot laten overslijpen

Het werd dus optie C. Ik viel weer binnen bij technische dienst, waar ze me ondertussen al beter kennen wegens mijn fietsperikelen dan door werkgerelateerde bezigheden. Ik liet hun plagende opmerkingen aan mij voorbijgaan (ze droegen immers mijn -zeer zware- fiets héél dat eind naar binnen) liet mijn fietsslot overslijpen en fietste gezwind terug naar buiten.
Ik zal dringend wat koekskes bij technische dienst moeten achterlaten … want als ik op de statistieken afga, zal ik hen nog wel nodig hebben.

Gelukkig maakte één man dit in de terugweg helemaal goed.
Ik kom samen op een baan met een andere man (in wielertenu natuurlijk), hij kijkt altijd achterom precies of hij wil dat ik hem voorsteek.
“Ik wou liever in uw wiel blijven hangen”: zei ik hem.
“Ja, doe maar, ik was op u aan ’t wachten, ik weet dat gij snel kunt fietsen want verleden keer heb ik serieus op mijn pedalen mogen trappen om u te kunnen bijhalen”
en zo … mocht ik in zijn wiel hangen (en brak ik weer een snelheidsrecord, maar was ik ook wel zeer blij toen onze wegen splitsten)
Fietsers … ’t is een ras apart … maar de mannen hebben me precies aanvaard … ik doe dat wel goed VOOR EEN VROUW :-)

Maar toch liever mijn fietssleutel kwijt, dan de autosleutel (bedenk ik me ineens)

8 Comments

 1. elke 8 juni, 2011 at 07:50 - Reply

  Een autosleutel is misschien nog erger, ja. Hoewel, ik heb er twee. Al heb ik eigenlijk werkelijk GEEN idee waar de tweede is…

 2. Saskaya 8 juni, 2011 at 09:07 - Reply

  Een fietsslot met een cijferslot kopen, dat was mijn oplossing :-)

 3. appelstien 8 juni, 2011 at 09:33 - Reply

  Gij staaft nog maar eens mijn bewering dat ge helemaal geen fietstenue nodig hebt om vlotjes te fietsen :). Ik zie hier in de buurt soms gezinnen op pad met de fiets: man volledig uitgedost met blitse elastische klederdracht, vrouw met een t-shirt en een rokske en kindjes afhankelijk van’t geslacht idem; en die vrouwen/meisjes fietsen dan vrolijk mee met hun zwoegende mannen! Grappig! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mezelf wel af en toe in een fietstenue durf hijsen, maar da’s dan om MIJNE man te kunnen volgen (een ras apart, zo snel dat die gaat).

 4. ilse 8 juni, 2011 at 09:47 - Reply

  Ja, een autoslot overslijpen is niet zo evident ;-). En fiets jij ook in tenue naar ’t werk? En heb jij een doucheke bij de hand?

 5. Elke 8 juni, 2011 at 13:40 - Reply

  Zijt maar zeker… da van die autosleutel. Beide al meegemaakt, maar met de auto waren we nét iets langer (neem een halve dag) zoet op den Heizel nadat we ons nét een héél grote doos vol boeken van het boekenfestijn hadden gekocht die we dan natuurlijk niet in de koffer kwijt konden… tof joh :) En nog zo’n tof sleutelverhaal: de huissleutel vergeten (van huisje in Ardennen) én daar pas opkomen als ge daar nét het straat inrijdt… Gelukkig hadden we in beide gevallen nog geen kinderen, hooguit zwanger :)

 6. Tania 8 juni, 2011 at 13:46 - Reply

  Wat een pech zeg, gelukkig is er op je werk een technische dienst met handige mannen :)
  En volgende keer vind je die sleutel op een plaats waar je ‘r bijna niet over kunt kijken (of overkomt dat enkel mij?)

 7. ruimtevisser 8 juni, 2011 at 14:31 - Reply

  Zag net uw vraag over de groenten die we bij de zalm eten! Dat is telkens iets anders vrees ik: spinaziestoemp (patatten pletten met spinazie van iglo), patatjes met kruidenboter en rauwkost, soms zeewier (dat proeft naar de zee, moet maar 2 minuten in kokend water en de kids vinden het superlekker, soms wokgroenten (gewoon vanalle groenten snijden en in de pan bakken, vooral veel wortels dat lusten ze graag), …

  Hoop dat dat helpt?

 8. Annelyse 11 juni, 2011 at 22:08 - Reply

  @appelstien: wij lachen daar ook altijd mee, die mannen in fietstenu naast hun gezinneke. Ik draag voorlopig nog geen fietsoutfit, maar ik twijfel over een helm en wat aangepaste kleding. Want overlaatst heb ik in de regen gefiets en met pumps en een rokje een een oude kw die doorlekt is dat toch niet zo leuk.
  @Ilse: nog (niet) in fietstenu dus, wel een douche op ’t werk en een kastje ter mijner beschikking met schampoo, haardroger, deo en alles wat ik nodig heb
  @Tania: ik had gehoopt dat ik die sleutel nooit meer ging vinden, maar vrijdag (dan gelukkig pas) viel hij ineens uit mijn locker.
  @ruimtevisser: zeewier moet ik eens proberen, waar koop je dat?
  @Elke: ellende hé

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.